Üks lihtne asi, mis jätab sinust intelligentsema mulje

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui sulle tundub, et inimesed ei näe seda, kui intelligentne sa tegelikult oled, siis võib põhjuseks olla see, et sul on puudu ühest väga olulisest asjast: heast ööunest.

St Andrewsi ülikooli teadlased viisid läbi uurimuse, millest selgus, et kui inimene näeb väsinud välja ja vaevleb unepuuduse käes, siis jätab ta teistele vähem intelligentse mulje. Seega kui soovid oma õppejõu, kolleegi või potentsiaalse tööandja silmis targem välja näha, maga end eelnevalt korralikult välja, kirjutab Elite Daily.

Lisaks sellele on magamisel veel mitu pead omadust. Kui oled välja puhanud, siis on sul vähem stressi ja ka toiduisu on kergem kontrolli all hoida. Hea ööuni mõjub hästi ka mälule ja parandab su võimekust tööl.

Kahjuks ei maga paljud täiskasvanud piisavalt. 2014. aastal tehti USAs uurimus, mis näitas, et 73 protsenti täisealistest ameeriklastest ei maga öösel kaheksa tundi, vaid pigem vähem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles