30 inspireerivat tsitaati 30 tugevalt naiselt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emma Watson.
Emma Watson. Foto: SCANPIX

Kuigi kalendri järgi on naistepäev vaid kord aastas, tasuks iga päev naisi tunnustada ja võtta eeskuju neilt, kes on teistest grammike julgemad ning enesekindlamad. Toome teieni 30 inspireerivat tsitaati 30 tugevalt naiselt, kes on kõik väga head eeskujud.

«Kui tahad, et midagi saaks öeldud, palu meest; kui tahad, et midagi saaks tehtud, palu naist.» (Margaret Thatcher)

«Tugev nane mõistab, et vaimuanded nagu loogika, otsustusvõime ja tugevus on sama naiselikud kui sisetunne ja emotsionaalne seotus. Ta väärtustab ja kasutab kõiki oma andeid.» (Nancy Rathburn)

«Naine on nagu teekotike – sa ei tea tema tõelist tugevust enne, kui ta satub kuuma vette.» (Eleanor Roosevelt)

«Ma tahtsin alati olla femme fatale. Isegi, kui ma olin alles noor tüdruk, ma ei tahtnud olla tüdruk. Ma tahtsin olla naine.» (Diane von Furstenberg)

«Ma olen tugev. Ma olen ambitsioonikas ja ma tean täpselt, mida ma tahan. Kui see teeb minust mõrra, olgu.» (Madonna)

Guy Ritchie ja Madonna (PA Wire)
Guy Ritchie ja Madonna (PA Wire) Foto: Ian West/PA Wire/Press Association Images

«Feministiks võivad pidada end kõik, et mõistavad meeste ja naiste võrdsust ja täielikku inimlikkust.» (Gloria Steinem)

«Ma tahaks väga näha, et noored tüdrukud lähevad kodust välja ja haaravad maailmal kratist kinni. Elu on karm. Sa pead minema välja ja end maksma panema.» (Maya Angelou)

«Ma tõstan häält – mitte selleks, et karjuda, vaid selleks, et need, kellel pole häält, oleksid kuuldud... me ei saa edu saavutada, kui pooli meist hoitakse tagasi.» (Malala Yousafzai)

«Feminism ei seisne selles, et naisi tugevaks teha. Naised juba on tugevad. See seisneb selles, et muuta seda, kuidas maailm naiste tugevust näeb.» (G. D. Anderson)

«Naised ütlevad sageli, et nad suudavad teha kõike, mida mehedki. Tegelikult peaksid hoopis mehed ütlema, et nemad suudavad teha kõike, mida naised.» (Gloria Steinem)

Gloria Steinem (AP)
Gloria Steinem (AP) Foto: Luiz C. Ribeiro/AP

«Sa ei pea olema ilus. Sa ei võlgne seda kellelegi. Ei oma kallimale/abikaasale/partnerile, kolleegidele, võõrastele meestele tänaval. Sa ei võlgne seda oma emale, oma lastele, mitte kellelegi. Ilus olemine ei ole see, mida sa pead saavutama, et õigustada seda, et sa hõivad kohta, millel on juures silt «naine».» (Erin McKean)

«Naine, kel on hääl, on tugev naine.» (Melinda Gates)

«Naised – nagu mehedki – peaksid proovima saavutada võimatut ja kui nad põruvad, siis nende põrumine peaks olema teistele väljakutseks.» (Amelia Earhart)

«Kui mees avaldab arvamust, siis ta on mees. Kui naine avaldab arvamust, siis ta on mõrd.» (Bette Davis)

«Ma ei tunne, et oleksin vähem naine. Ma tunnen end tugevalt, sest tegin olulise otsuse ja see ei vähenda kuidagi mu naiselikkust.» (Angelina Jolie)

Angelina Jolie (Reuters)
Angelina Jolie (Reuters) Foto: KEVORK DJANSEZIAN/REUTERS

«Ma loodan, et väikeste tüdrukute emad ja isad vaatavad oma tütreid ning ütlevad: «Jah, naised suudavad.».» (Dilma Rouseff)

«Naised on liidrid igal pool – alates tegevjuhist, kes veab edukat firmat kuni koduperenaiseni, kes kasvatab lapsi ja hoolitseb kodu eest. Meie riigi ehitasid tugevad naised ja me jätkame piiride lõhkumist ning stereotüüpide kummutamist.» (Nancy Pelosi)

«Muidugi ei muretse ma sellepärast, et hirmutan mehi. Ma ei tunne niikuinii huvi nende meeste vastu, kes mind kardavad.» (Chimamanda Ngozi Adichie)

«Küsimus pole selles, kes mind lubab. Küsimus on selles, kes mind takistab.» (Ayn Rand)

«Naisi on vaja kõikidele tasanditele, kaasa arvatud tippu, et dünaamikat muuta, et vestlust ümber kujundada, et kindlaks teha, et naiste hääled oleksid kuuldavad ja neid ei ignoreerita.» (Sheryl Sandberg)

Sheryl Sandberg (Scanpix)
Sheryl Sandberg (Scanpix) Foto: SCANPIX

«Mul kulus üsna palju aega, et oma hääl välja arendada. Nüüd, kui mul on see lõpuks olemas, ei kavatse ma vaikida.» (Madeleine Albright)

«Naised on tõelised ühiskonna arhitektid.» (Harriet Beecher Stowe)

«Naised on alati olnud need, kes on tugevad. Mehed loodavad alati, et naised pakuvad neile pehmet patja, millel pead puhata. Nad igatsevad alati taga ema, kes neid imikuna hoidis.» (Coco Chanel)

«Feminism on kõigi jaoks.» (Bell Hooks)

«Ma pole kunagi kohanud naist, kes poleks tugev, kuid vahel ei lase naised seda välja. Siis aga juhtub tragöödia ja see tugevus tuleb välja. Minu sõnum on see, et laske see tugevus välja enne tragöödiat.» (Diane von Furstenberg)

Diane von Furstenberg (AFP)
Diane von Furstenberg (AFP) Foto: AFP/SCANPIX

«Ma usun, et naiste ja tüdrukute õigused on see, mis on meil 21. sajandil veel pooleli.» (Hillary Clinton)

«Me peame ise muutma seda, kuidas me end näeme. Me peame naistena ette astuma ja asuma juhtima.» (Beyonce)

«Fenomenaalne naine, see olen mina.» (Maya Angelou)

«Miks on sõna «feminism» muutunud nii ebamugavaks? Mitte see sõna pole oluline, vaid idee ja ambitsioon, mis selle taga on.» (Emma Watson)

«Paljud naised arvavad, et feminism tähendab seda, et ollakse meeste vastu ja vastassooga ei suudeta sidet luua, kuid tegelikult tähendab feminism võrdõiguslikkust ja inimõigusi. Minu jaoks on see oluline osa mu identiteedist.» (Lena Dunham)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles