Armastuse kokaraamat aastast 1933: üheksa proovitud retsepti meestest

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mary Evans / Scanpix

«Ajaviitelehe hinnata kaasaandes», Abielulehe lihavõttenumbris aastal 1933 ilmus kohe esiküljel saksa näitlejatari Maria Krausi üheksa proovitud retsepti, kuidas võita ka kõige külmema mehe südant. «Näitleja on veendunud selles, et naine võib alati, kui ise soovib, oma mõju maksma panna parajal ajal ja tarvilisel määral,» kirjutab Abieluleht. «Tuleb aga silmas pidada mehe iseloomu ja südant, sest igaüks on teisest erinev, ja kõigi meeste südamete juurde ei pääse ühe võtmega, vaid ikka eraldab mõni konks ja vigur üht teisest.»

Retseptiandja tõenduse järele on mõju tema retseptidel üheksakümne üheksal  juhul sajast täiesti kindel, kinnitab väljaanne. Selleks on välja töötatud üheksa retsepti, mille ka meie siinkohal lugejatele avaldame.

Arglik noormees.

Täiesti kerge juhus. Paluge ta endi juurde teele. Pärast seda, kui majast eemaldatud kõik elavad olevused (mõnikord eksitavad ka koerad), tuleb anda tubli portsjon punast valgust, lõhnaõli, häid sigarette, häid likööre ja maitsevaid võileibu. Ilus kleit on selle juures tingimata tarvilik. Ärgu aga kunagi mängitagu edvistavat naist, sest see aeg on ammu möödunud. Oldagu lihtsalt seltsiline. Laske noormeest kõneleda oma esimesest kahevõitlusest. Siis tugev portsjon erootilist kirjandust: lehitsege pildiajakirju, kus leidub ilusaid naisi. Selle järele väheke napsi ja natuke muusikat, kõige parem laulu, võib ka grammofonil – ja armuavalduse silmapilk läheneb jõudsate sammudega …

Elumees

See on juba raskem juhus. Siin tuleb esmalt ülalpidada jääkülmalt. Riietuda tuleb väga lihtsalt, kuid uhkelt, lihtsameelsust ja lapselikkust olgu ainult õige vähe. Armastage ainult lilli, hobuseid, ratsutamist, autosõitu (hädakorral võib ka minevikust olla). Armastage reise, elu ja armastust. Armastust? Mis on armastus – küsige nagu endalt ja õlgu kehitades.

Vaimne mees

See kõneleb meelsasti psühhoanalüüsist. Laske sel rahulikult kõneleda ja siis öelge parajal ajal võimalikult saladusrikkalt: «Küllap veel hukutan teid!» Muidugi teie ei hukuta teda, aga huvi on äratatud. Ta hakkab teid analüüsima, et olete tema saatus. Kui naine on küllalt tark, siis lõpeb lugu harilikult pulmadega.

Kehkenpüks

Pillutage nimesid, nagu: Assuan, Mallorca, Cap d’Antides, Nizza, Madriid jne. Ainult mööda minnes, muuseas, nagu lapsed pilluvad kive vette. Muidugi ei ole tal ülesvõtteid kaasas, ja teie olete selle üle piiritult kurb. Küsite, kas ta ei võiks neid teile tuua homme? Kohtamine järgmisel päeval. Kui seniks asi pole veel küps, siis ülehomme jne – kuni lõpliku võiduni.

Tõsine ärimees

Ärge talle kõnelege armastusest, sest sellest pole tal õiget taipu. Armastus on tõsistele ärimeestele ainult ajaraisk. Kõnelege talle ärist, börsist (ainult sellest, kus tal edu on), ja ta ütleb teile juba paari minuti pärast, et olete esimene mõistlik naine, keda ta on kunagi kohanud. Hoolitsege tema tervise eest, samuti et toit oleks maitsev ja vein vana. Öelge, et ta peab puhkama. Kui ta kutsub teid autoga sõitma, hüüdke: «Jumal, kui palju maksab bensiin!» Ja ta armub paratamatult.

Mees keerulise hingega

Paluge oma sõbratari, et ta korraldaks väikese omavahelise koosviibimise. Seal juhtige jutuaine tähelepanematult hiromantiale ja laske oma sõbrataril vaadata teie väljavalitu kätt. Muidugi põhineb mehe tulevane õnn naisel, kes näeb välja nii ja nii (nagu teie, ja kirjeldus võib olla käegakatsutavalt selge). Kõik muu laheneb iseenesest.

Mees, kelle süda tuksub teisele

Kõige raskem juhus, aga ka mitte kättesaamatu. Peamine nõue on siin: kiitke tema armastust, kus suudate. Püütagu olla sõber ja õõnestatagu ühtlasi õnnelikkude jalgealust sellega, et võistlejanna tehakse armukadedaks. Kui võimalik, juhitagu tähelepanu teistele meestele ja seletatagu mööda minnes, et tema (see püütav) «ei ole kunagi minu maitse». Tagajärjed on otse rabavad. Kuid see retsept on igal juhul maitseasi.

Näitleja, kinotäht, ooperitenor

Kõige parem, kutsuge ta autotuurile (kui endal ei ole, laenake). Kinnitage talle pisarsilmil, kui hästi ta esines eile. Üldse – kõnelge ainult temast, hinge tõmbamata, ja asjad on varsti korras.

Kuidas tüütavast mehest lahti saada?

Ka selleks leidub vahendeid. Järgmine retsept maksab kõiki liiki meeste kohta. Tantsige ja suitsetage öö läbi, minge siis halvasti riietunult ja tusases meeleolus kohtamisele. Hädaldage, kui halb on ilmaelu, kui mahajäetud te olete ja kuidas te kedagi ei taha, peale tema muidugi. Küsige siis: «Armas, kus oleme küll täna kolme aasta pärast?» Ja siis näete kohe, et tema on see, kes teeb lõpu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles