Kümme moodust, kuidas armsamat täna naeratama panna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igaüks meist tahaks, et meid ümbritsevad ja kallid inimesed oleksid õnnelikud. Vahel pole vaja sugugi palju vaeva näha, et kedagi õnnelikuks teha, piisab vaid sõnumi saatmisest või komplimendi tegemisest.

Psychology Today tõi välja kümme viisi, kuidas võiksid oma armsama suule täna naeratuse tuua.

1. Jaga temaga mõnda naljakat lugu. Räägi kallimale hommikusöögilauas mõni humoorikas lugu ja teie mõlema päev algab lõbusamalt.

2. Ära kallimale ütle seda, kuid võta üle mõni kodune ülesanne, mis on tavaliselt tema kanda. Luba tal päeva või paar lõõgastuda ja puhata. Meil kõigil on omad ülesanded ja see võib olla tõeline kingitus, kui keegi mõne neist ülesannetest vahepeal üle võtab.

3. Pese kallima auto puhtaks ja täida paak bensiiniga (boonus: võta lapsed kaasa). Kallim oskab seda kindlasti hinnata, kui teed vahel tema eest taolisi veidi tüütuid tegevusi. Lisaks saab ta lastest natuke aega puhata.

4. Kui armsamal on raske päev, pane vannivesi jooksma ja lase tal lõõgastuda. Pane vannituppa ka vaikne muusika mängima, muuda õhustik romantiliseks, kuid mitte seksuaalseks. Luba tal olla omaette ja nautida üksiolemist.

5. Ütle talle ilusaid asju ja kasuta armsaid hellitusnimesid. Selline harjumus võib teid palju lähedasemaks muuta. Mida hellitavamad te teineteisega olete, seda lähedasemaks muutute ning teie suhtes on peagi tunduvalt vähem stressirohkeid hetki.

6. Kui vähegi võimalust, kingi talle lilli. Sa ei pea kallimale ostma suurt lillekimpu, vahel ütleb üksainus roos palju rohkem kui suur kimp. 

7. Ütle kõva häälega «ma armastan sind väga». Selleks ei pea valima õiget hetke, vahel on parem tegutseda spontaanselt. Selline õrnushetk toob kallima suule kindlasti naeratuse. Ta võib arvata, et sa oled sel hetkel veidi hullumeelne, kuid asi on seda väärt.

8. Korralda üllatuskohting. Asja muudab veelgi erilisemaks see, kui lähete kuskile ööseks. Aga isegi, kui tegemist on lõuna- või õhtusöögiga, pakub see armsamale rõõmu.

9. Tehke koos midagi täiesti uut ja teistsugust. Uute asjade tegemine soodustab ajukemikaali oksütotsiini tootmist. Lühidalt võib öelda, et mida rohkem te uusi asju koos teete, seda lähedasemaks te muutute.

10. Võib-olla on kallim sulle rääkinud mõnest lapsepõlve mänguasjast, mis oli talle väga kallis... miks mitte proovida seda internetist leida ja talle tellida? Võimalik, et saad selle soodsa hinnaga, kuid kallima jaoks võivad sellised asjad olla hindamatud. 

Selleks, et kedagi naeratama panna, pole vaja palju vaeva näha. Aga peaaegu alati võid olla kindel, et see armas tegu jõuab sinuni ringiga tagasi ning ka sinu huulile tekib naeratus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles