Eda-Ines Etti: olen kindlasti kunstiarmastaja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar ja saatejuht Eda-Ines Etti
Lauljatar ja saatejuht Eda-Ines Etti Foto: Erlend Štaub

Unikaalne moodi ja kunsti ühendav start-up veebiplatvorm Wear-Arts on koostöös Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse, Eesti Maalikunstnike Liidu ja Eesti Vabagraafikute Ühendusega kutsunud ellu rahvahääletuse «Kes on Sinu lemmik kunstnik?». Oma lemmikud paljastab Eda-Ines Etti. 

Kes on Sinu lemmikkunstnik Eestist?

Eesti kunstis kahjuks nii lõpuni kodus ei ole, et võiksin oma päris lemmikut nimetada, aga väga imetlen ja naudin näiteks Jaan Elkeni abstraktset joont tema töödes. Loomulikult austan ja imetlen ka kõiki Eesti kunsti suurkujusid nagu Wiiralt, Mägi või Triik.

Kes on Sinu lemmikkunstnik välismaalt?

Välismaiste kunstnike seas on mul väga palju lemmikuid ja eks maalikunstiga on see lugu, et kui sa oled meistrite töid päriselus näinud, siis tekib tugev emotsioon, mida unustada ei saa. Suure kunstimuuseumide fännina on väga võimsalt mõjunud näiteks Miro, Van Gogh, Pollock, Rothko.

Kas pead end kunstiarmastajaks? Mis on Sinu suhe kunstiga?

Olen kindlasti kunstiarmastaja, aga paraku on minu tähelepanu rohkem välismaiste kunstnike peal, ei möödu vist ühtegi reisi ilma kunstimuuseumit külastamata. Väga tahaks teada rohkem ka Eesti kunsti kohta, ehk on see minu uue aasta üleasandeks.

Kas näeksid enda garderoobis ka kunstitöid tulevikus ja millist kunsti Sulle meeldiks kõige enam just kanda?

Jaa, miks mitte, kui kunstitöö on nutikalt kangale pigutatud, mitte lihtsalt T-särgil raamis, siis on see väga tore mõte. Mina kannaks võib-olla abstraktset kunsti.

Kas oled juba andnud hääle oma lemmik Eesti kunstnikule?

Just käisin ja hääletasin.

---

Hea lugeja, anna Sinagi oma hääl!

Hääletada on võimalik virtuaalselt aadressil www.toetakunsti.ee või hääletuspunktides Viru Keskuses, Solaris Keskuses, Stockmanni Kaubamajas (3. korrusel), Eesti Kunstiakadeemias (Estonia pst. 7), Norde Centrumis, Viimsi Kaubanduskeskuses, Telliskivi Loomelinnakus ja Tallinn Dollsi stuudios (Tatari 64 IV korrus).

Rahvahääletusel osalenute vahel loositakse välja Wear-Artsi kinkekaarte, mis lubavad kombineerida oma lemmik kunstniku tööd endale meelepärase rõivaesemega või valida endale sobiv komplekt moebrändi Tallinn Dolls ja kunstiplatvormi Wear-Arts koostööna sündinud ühisloomingust. Hääletus kestab aasta lõpuni ja tulemused tehakse teatavaks jaanuaris. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles