Kuidas saavutada veatu jumestuspõhi?

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naha iluvigade varjamiseks ei pea näole kandma jumestus- ja peitekreemist ning puudrist koosnevat maskitaolist kihti, jagab ilunõu ajakirja Marie Claire novembrinumber.

Niisuta. Selleks, et vältida kestendava naha esiletulekut jumestuskreemi pealekandmisel, tuleb eelnevalt näonahka hooldada ja niisutada, milleks sobib hästi imenduv niisutuskreem või naha ebatasasusi siluv meigialuskreem.

Kasuta pintslit. Ehkki jumestuskreemi võib ka näppudega peale kanda, annab pintsel professionaalsema tulemuse. Pealekandmist tuleks alustada näo keskjoonelt väljapoole liikudes, hajutades hoolsamalt ninasõõrmete, kulmude ja juuksepiiri juures, ning lõpetades lõuajoonest pisut allpool.

Peida iluvead. Eri iluvigade peitmiseks on erinevad tooted: valgust peegeldavad kreemid sobivad ennekõige tumedate silmaaluste varjamiseks ja väsinud jumele sära andmiseks, universaalseid tooteid võib kanda nii vistrikule kui silma alla ning punetuse vastu aitavad spetsiaalsed punetust varjavad kreemid.

Vali õige värvitoon. Sobiva värvitooni leidmisel tuleks värvi testida lõuajoonel, mitte käeseljal, ning soovitatavalt loomuliku valguse käes - kui õige tooni valimine aga raskeks osutub, saab proovida ka spetsiaalseid kreeme, mis ühilduvad nahale omase tekstuuri ja värviga.

Kinnita jumestus. Jumestuse kinnitamiseks piisab vaid õhkõrnast puudrist, mis tuleb hoolikalt valida, et see vastaks naha eripäradest tingitud vajadustele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles