Milline lauvärv sulle kõige paremini sobib?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õigeid lauvärve kasutades saab looduse antud silmavärvi paremini esile tuua - peamine nõuanne on mitte kasutada loomuliku silmavärviga täpselt sama tooni lauvärvi, samuti võiks meik harmoneeruda riietusega, kuid mitte olla sellega toon toonis, kirjutab ajakiri Naised.

Pruunide silmadega naistele sobivad kõik lauvärvid, kuid kontrastiks võiks kasutada õrnu naturaalseid toone, mis annavad näole heledama varjundi ja toovad silmad seetõttu eriti hästi esile - eriti hästi sobib lilla, õrnroosa, roheline, kuldne, vaskjas ja beež.

Roheliste silmade võlu toovad hästi esile roosakad, lillakad ja virsikukarva lauvärvid, vältima peaks aga külmi toone, nagu sinine ja hõbedane, mis jätavad plassi üldmulje; samuti ei tasu dramaatikat lisada mustade värvidega.

Siniste silmade toonivalik on lai, kuid eriti hästi toovad siniste silmade ilu välja tumedad ja soojad toonid, mis loovad kontrasti - seetõttu võib julgelt vaadata pruuni värvipaleti poole.

Eriti hästi sobivad siniste silmadega sügavpruun, oranž, lilla, roosa, hõbedane, kuldne, karamell; vältima peaks siniseid toone, mis jätavad igava ja liiga ühtlase üldmulje.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles