Mida teha, kui mees ei tunne seksi vastu enam huvi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tunnustatud suhteekspert ja –nõustaja Tracey Cox ütles, et pikaaegses suhtes võib just mees olla see, kes kaotab ajapikku seksi vastu huvi. Ta jagas naistele nõuandeid, kuidas tasuks sellises olukorras käituda.

See võib tulla üllatusena, et just mehed kaotavad seksi vastu huvi. Põhjuseks võib olla see, et sellest ei räägita kõva häälega, kuna meeste jaoks valmistab see teema piinlikkust. Coxi sõnul ei tasu naistel aga muret tunda, et mehe seksiisu langus on seotud sellega, et mees ei armasta enam naist või ei soovi temaga koos olla. Samuti rõhutas Cox, et seda olukorda on võimalik muuta ja tõi välja mõned nõuanded, kirjutab Daily Mail.

1. Ära ürita meest võrgutada, kui sa näed, et see ei anna tulemusi

Kui mees ei tunne seksi vastu huvi, kas naine peaks üritama teda iga hinna eest võrgutada, et mehe libiidot tõsta? Arvamused lähevad selles osas lahku, kuid Cox hoiatas: võrgutamine võib mõne mehe puhul mõjuda, kuid teisi võib see lausa ära hirmutada.

2. Ära reageeri liiga emotsionaalselt mehe erektsiooniprobleemidele

Vanemaks saades arvestab mees sellega, et ta võib juuksed kaotada ja talle võib tekkida õllekõht, ent vähem räägitakse sellest, mis võib juhtuda mehe peenisega pärast 40. eluaastat. Esimene kord, kui mehel ei õnnestu erektsiooni saada, võib mõjuda talle väga kainestavalt, isegi siis, kui ta ongi tegelikult kaine. Erektsiooniprobleemid ei tähenda küll automaatselt sugutungi kadumist, aga ekspertide hinnangul eelneb üks teisele. Küsitlused on näidanud, et koguni 52 protsendil 40-70-aastastest meestest võib esineda erektsiooniprobleeme. See on mehe jaoks kahtlemata tundlik teema, lähene sellele ettevaatlikult.

3. Palu ühte asja korraga

Pole kuigi ebatavaline, et naine võib ühe vestluse käigus käia välja kümme erinevat ideed ja pakkuda neile kümme erinevat lahendust. Sel ajal, kui sina oled juba kaheksanda punkti arutamise juures, keskendub mees alles esimesele punktile. Palju parema tulemuse annab see, kui jaotad oma soovi väikesteks osadeks ja lähened mehele väiksemate punktide kaupa. Ütle mehele «ma soovin, et sa oleksid sensuaalsem» ja ta ei saa midagi aru. Ole konkreetsem: «Mulle meeldib, kui sa suudled mu kaela», «Kui sa ei soovi seksida, kas me võime proovida näiteks oraalseksi?». Meestele mõjub paremini, kui sa ütled neile, mida teha, mitte mida öelda.

4. Tee kindlaks, mis võiks meest erutada

Ilmselt arvad, et sa juba tead selle küsimuse vastust, aga kas sa oled selles täiesti kindel? Paljud ei julge partnerile oma kõige suuremaid erootilisi soove paljastada, sest nad pelgavad, et see jätab neist veidra mulje. Tekita kodus piisavalt mugav õhkkond, et mees saaks ausalt ja avameelselt rääkida, millest ta fantaseerib.

5. Analüüsi mehe elustiili

Mehega on emotsionaalselt kõik korras, kuid füüsiliselt mõned asjad ei tööta? Palu tal alkoholi tarbimist vähendada, suitsetamisest loobuda, rohkem trenni teha, stressiallikaid minimaliseerida, rohkem magada. Paku välja, et ta võiks minna arsti juurde ja rääkida professionaaliga.

6. Aita tal stressiga toime tulla, ära suurenda stressi

Mehed kipuvad tööga liialdama ja see võib hakata mõjutama nii tervist kui ka voodielu. Kui mees tunneb, et tööl ei lähe hästi või et ta ei teeni pere jaoks piisavalt palju raha, võib ta kaotada seksi vastu huvi. Meeste seas tehtud küsitlused on näidanud, et ühel mehel viiest on madal sugutung, sest tööstress on liiga suur – tööstressi tõttu pöörduvad aga paljud mehed alkoholi poole. Aita mehel stressi leevendada: julgusta teda probleeme sinuga arutama, valmista tervislikke toite, minge koos jalutama, leidke uusi ja huvitavaid tegevusi, mida üheskoos oodata. Mida õnnelikum ja tervem on mees, seda parem on teie voodielu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles