«Stiilipäevik» tegi arstiproua nooruslikuks ja säravaks

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina enne muutumist.
Tiina enne muutumist. Foto: TV3

28. oktoobri TV3 saate «Stiilipäevik» muutujaks oli 49-aastane Tartus elav naine, kes arstipraksise kõrvalt tegeleb puuetega laste peredele keskuse rajamisega. Jagame saates kuuldud moenõu.

Tiina saatesse tulemise sooviks oli, et tal aidataks välja tuua tema särav sisu. Naise igapäevaseks stilistiks on olnud tema teismeline tütar, ent sellest jäävat väheks.

Vanema tütre sõnul armastab arstist ema käia pükstega, peal džemper või kampsun, vahel ka pluus. «Teksatüdrukuks olen jäänud, seelikuid ei kanna,» tunnistas saates ka Tiina ise. «Olen selline konservatiivne.»

Anu Saagim üritas muutujat intrigeerida tema ametiga, et kas arst ei peaks olema mitte seksikas, ent ses osas jäi Tiina teisele seisukohale.

Juhuslikud möödujad kaubanduskeskuses andsid arstiprouale hinnangu, et näeb väsinud välja ja on nagu kodune naisterahvas, kes harva väljas käib.

Stilist Ženja Fokin võttis eesmärgiks tuua esile arstiproua naiselikkust ja nooruslikkust. Tulemuseni jõudis ta järgmiselt:

Pidulik kleit. Algatuseks jäi Fokini silm pidama pidulikul mustvalgel kleidil, mille nimetas tiinatalumehelikuks. Selga aga prooviti Tiinale punast kleiti – värvivaliku tingis muutuja professioon.

Teksad. Et Tiinale teksad meeldivad, siis püüdis Fokin leida selliseid teksaseid, mis oleksid ühtlasi pidulikud ja viisakad. Sinna juurde aga püüdis ta kombineerida pidulikumat, ent nooruslikku toppi. Soliidsust lisas retrolik jakk. Värviaktsenti ja nooruslikkust andis punane kott.

Kitsas vöö. Praeguse hooaja väga cool märksõna on Fokini sõnul kitsas vöö – neid sobitas stiiliguru erinevate komplektidega, lipsukesega ja ilma ning erinevalt kinnitades.

Aksessuaarid. Aksessuaaridega mängimine aitab luua hoopis teist üldmuljet – ühe aksessuaariga on üks välimus, teisega teine, tuletas Fokin meelde pea igas saates kõlanud moe tarkusetera.

Nahktagi. Londoni moetänavast inspireerituna katsetas Fokin punase kleidi juurde nahktagi, mis sobivat hästi ka teksadega, mõjudes julgelt ja nooruslikult.

Viigipüksid ja kudum. Lihtsama komplektina katsetati Tiina seljas viigipükse ja lühikesevarrukalist kudumit, mille tegi šikimaks šleif.

Jalanõud. Jalanõusid valiti Avantisest, kuna seal olevat Fokini sõnul hea valik klassikalise lõike ja tegumoega kvaliteetseid kingi ja saapaid.

Leopardimustriline pesu. Fokin leidis, et igas naises on peidus kass, mistõttu võiks vabalt katsetada ka sellise pesuga, vanusest sõltumata.

Meik. Jumestuskunstnik Loore Härmat kitkus esiti muutuja kulme, siis kasutas jumestuskreemi, et katta ära natuke punetust. Ta soovitas, et talvel tuleb üht tooni jumestuskreemi kasutada, suvel teist või üldse mitte. Jumestuskreem on tema sõnul vajalik suure temperatuuride vahe tekkimisel, siis sees kaitseb jumestuskreem hästi nahka.

Silmade all kasutas Härmat peitepulka, mis tema sõnul on õhema koostisega kui jumestuskreem ja seetõttu sobivat paremini õrnale silmaalusele nahale.

Jumestuskunstnik seadis eesmärgiks panna rohkem rõhku silmadele, kasutades toone, mis muutuja ilmet värskemaks muudavad. Pärlmutter lauvärvi kandis ta kulmu alla, mitte otse lau peale, sest probleemsemale ja kortsulisele nahale tuleks tema soovitusel panna hoopis matimat tooni, seda vähem esile tuues.

Soeng. Juuksur Külli Palu lubas, et suurim muutus tuleb juuksevärvis.

Ehted. Kell on Fokini sõnul väga oluline aksessuaar. Alustuseks vaatas ta Michel Korsi kelli, ent lõplikuks valikuks osutus hoopsi Donna Karani kaunis ja naiselik käekell. Tiina täpsust nõudvast ametist lähtuvalt pidas Fokin kella valikul oluliseks, et seierilaud oleks võimalikult täpselt nähtav. Kellale lisaks valis Fokin välja lihtsad hõbedased rippuvad nupsukesega kõrvarõngad.

«Hoopis teine asi,» kiitsid kaubanduskeskuse külastajad. «Palju elegantsem ja eakohasemalt riides.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles