Viis head põhjust, miks võiks rohkem tantsida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tantsimine on lõbus tegevus ja paljude inimeste jaoks eneseväljenduse viisiks. Lisaks sellele on tantsimine ka hea treening, mis on kehale väga kasulik.

Genius Beauty pani kirja viis head põhjust, miks tasuks rohkem tantsida.

1. Tantsimine aitab kaalu langetada. Tantsimine on meeleolukas aeroobne treening, mis aitab kehakaalu langetada ja normis hoida. 

2. Tantsimine kasvatab lihasmassi. Ilmselt oled märganud, et professionaalsete tantsijate kehad on väga lihaselised. Tantsutrenn eeldab kiiret liikumist, mis mõjub lihastele hästi ja muudab lihased suuremaks. Tantsimine muudab sääred, kintsud ja pepu väga pringiks.

3. Tantsimine parandab luid ja liigeseid. Regulaarne tantsutrenn toodab kehas liigestele vajalikku libestit, mis aitab ennetada näiteks artriidi teket.

4. Tantsimine mõjub vereringele hästi. Tantsimine on eriti hea trenn diabeedihaigetele, kuna tantsu abil saab veresuhkru taset hästi normis hoida. Teadlased on kindlaks teinud, et tantsimine on kasulik ka kolesteroolile, aidates tõsta hea kolesterooli taset ja langetades halva taset.

5. Tantsimine on ajule kasulik. Tantsimine mõjub mälule hästi, kuna tantsusamme peab meeles pidama. Tantsimine on selline liikumisviis, mis aitab aju nooruslikuna hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles