Nippe, kuidas panna lapsi rohkem vett jooma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi on kõige parem jook.
Vesi on kõige parem jook. Foto: SCANPIX

Vee joomine on tervisele väga kasulik, kuid lapsed tahavad harva teha seda, mis on tervislik. Kui laps ei märka ise piisavalt janu kustutada, tuleb vanemal silma peal hoida, et põnnil ei tekiks veepuudust.

Mommyish jagab kavalaid trikke, kuidas vee joomist lastele lihtsamaks ja huvitavamaks teha. 

Ütle, et see on näkivesi. Lastele meeldivad merineitsid, merineitsid elavad vees… Väiksemale lapsele on lihtne vett võlujoogi pähe serveerida. 

Ütle, et vesi teeb kehale head. Nii kinnistub lapses teadmine, et vee joomine on vajalik ja parandab enesetunnet.

Näita lapsele Youtube’’i videoid kassidest, kes joovad vett. Kellele ei meeldiks kassivideod? Eriti meeldivad need lastele. «Ole nagu kassitita. Joo vett.»

Jää ja lumi on veest, mis tähendab, et Elsa peab küll väga palju vett jooma. Ausõna. 

Pane lapsele kooli või lasteaeda veepudel kaasa. Kui on oht, et laps ei oska omapäi vett küsida või ei taha kraanivett juua, hoolitse selle eest, et tal oleks koolis või lasteaia kapis oma veepudel kaasas. Nii ei teki ka ohtu, et suurem laps ostaks janu korral limonaadi. Palaval ajal võib veepudeli panna ööseks sügavkülma, nii saab laps kaasa «suure jääkuubikuga» vee.

Tehke põneva kujuga jääkuubikuid. Poest saab väga huvitavaid jääkuubikuvorme, aga jääd võib teha ka käepärastes vormides, näiteks tühjas kommirestis. 

Osta vee joomiseks huvitavaid kõrsi. Millegipärast maitsevad kõik joogid paremini, kui neid saab rüübata värvilisest sõlmega kõrrest.

Lisa vee sisse puuviljatükke. Peenes restoranis juuakse vett vaarikate, maasikate või kurgiviiludega. Sama saab teha ka kodus, et vesi tunduks lastele ahvatlevam. Eriti maitseb lastele apelsiniviiludega vesi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles