Paljud naised kannatavad peresisest seksuaalvägivalda

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rapla naiste varjupaiga juhataja Ingrid Stahli sõnul kannatavad paljud naised peresisest seksuaalvägivalda, kuid sellest rääkida ega abi otsida neist enamik ei suuda. 

Üks praegu 37-aastane varjupaika pöördunud naine, kellest Stahl Õhtulehe rääkis, hakkas endast viis aastat vanema mehega koos elama kõigest 15-aastaselt, kuid nüüdseks on nende lapsed juba suured ja elavad omaette.

Väljastpoolt vaadates on tegu tavalise perega, kuid tegelikult pole neil seksiga kõik korras: näiteks ostis mees ühel hetkel klaaslaua, heitis selle alla ja nõudis, et naine teeks laual alasti kõike, mis mehele pähe tuli; veel meeldib pereisale võtta end alasti, tõmmata rulluisud jalga ja lasta naisel ennast peenistpidi mööda korterit sõidutada; samuti omandas mees uue kombe naist keset ööd kägistades äratada.

Teiseks näiteks tõi Stahl 19-aastase neiu, kes elab endast veidi vanema mehega, kel on komme sõpru pummelungile kutsuda, oma elukaaslane purju joota (seejuures kahtlustab ta ise, et ka uimastada) ning seejärel sõpradega koos grupiviisiliselt seksuaalselt ära kasutada. 

Stahl tõdes, et tavaliselt on sedasorti vägivalla all kannatavad naised mehest majanduslikult sõltuvad ning lisaks teeb nende aitamise raskeks see, et nad ei suuda juhtunust kellelegi rääkida; samuti on peresisest seksuaalvägivalda väga raske tõestada, sest sellest ei jää enamasti mingit jälge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles