Uuring: kui tahad valgeid hambaid, siis lisa teele piima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudele inimestele meeldib lisada maitse pärast tee sisse veidi piima. Hiljutise uuringu järgi lausa peaks seda tegema, et oma hammaste välimust säilitada.

Ideaalne tass teed sisaldab 5 ml piima. International Journal of Dental Hygiene avaldas uuringu, milles selgub, et piima lisamine aitab vältida hammaste tuhmumist ja kollaseks minemist, kirjutab the Telegraph.

«Tee on üks maailma enim tarbitud jookidest ja see mõjutab väga hammaste välimust. Mida rohkem tee on töödeldud, seda rohkem plekke see hammastele jätab,» räägib uuringu juht dr Ava Chow. «Kuid avastasime, et piima lisades määrib tee vähem hambaid.»

Uuringu jaoks pani Chow oma meeskonnaga inimese hambad 24 tunniks ilma piimata tee ja piimaga tee sisse. Hiljem hammaste värvust võrreldes oli tulemus selgelt näha.

Teada on fakt, et regulaarne tee- või kohvijoomine võib oluliselt muuta hammaste värvust. Kohviga veel sellist uuringut pole tehtud, aga kui tahad oma hambaid valgetena säilitada ja armastad juua teed, siis lisa sinna veidi piima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles