Kuidas muuta kaalulangetamine meeldivaks teekonnaks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tõenäoliselt kõik naised on vahetevahel peeglisse vaadanud ja mõelnud, et võiks paar kilo alla võtta. Kuid paljudel kahjuks see ei õnnestu, sest tahtejõud on liiga väike.

Kaalulangetamine vajab palju tööd ja vanade harjumuste muutmist, kuid see ei tähenda veel, et pead selle pärast kannatama. Allwomenstalk annab nõu, kuidas võtta kaalust alla meeldival viisil:

1) Armasta oma keha

Enne kaalulangetamist pead õppima oma keha armastama, isegi siis, kui tahaksid olla veidi peenem. Oled sellesse kehasse sündinud ja pead oskama seda väärtustada. Vaata peeglisse ja näe oma välimuse juures häid asju. Oluline on ennast oma kehas mugavalt tunda, ükskõik kui palju sa ka kaalud.

2) Proovi uusi asju

Kui teed iga päev ühte ja sama trenni, siis võib mõne aja pärast tekkida tüdimus. Oluline on oma treeninguid muuta mitmekülgsemaks ja proovida vahetevahel uusi asju. Parimate tulemuste nimel peab trenni tegemist ka nautima. Võib-olla leiad omale sellise spordiala, mis saab sinu uueks hobiks.

3) Joo vett

Kaalulangetamisel on oluline juua väga palju vett. Hoia veepudel endale igal pool läheduses ja muuda vee joomine oma harjumuseks. Kui veepudel tühjaks saab, siis tuleb seda kohe täita. Maitse lisamiseks võid veele alati lisada näiteks sidrunit või kurgiviile.

4) Suhtle inimestega

Sõpradega koos treenimine võib tihti olla lõbusam ning tahtejõudu juurde anda. Minge koos rühmatreeningutesse või tehke koos välisporti. Võib-olla leiad isegi oma kaalulangetamise teekonnal uusi sõpru. Kui sulle meeldib siiski üksi trenni teha, siis sea omale isiklikud eesmärgid, mille poole pürgida.

5) Täienda oma trennivarustust

Pane oma telefoni uusi lugusid, mille saatel on hea trenni teha. Värskenda oma trenniriiete garderoobi ja osta omale uusi ilusaid asju, millega trenni teha. Tunne ennast trenni tehes mugavalt ja hästi. Kui sul on sobiv varustus, siis tahad suurema tõenäosusega ka trenni teha.

6) Premeeri ennast

Ära ole endaga karm ja ära põe, kui kaal ei lange nii kiiresti kui sa tahaksid. Kaalulangetamine on väga individuaalne teekond ja kõik muutused tulevad omas tempos. Ole väikeste edusammude üle õnnelik ja kiida ennast. Vaata oma keha aeg-ajalt peeglist ja ole selle üle õnnelik. Oled alustanud teekonda positiivsete muutuste ja tervislikuma eluviisi poole ning sinu keha tänab sind selle eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles