Video: parim Iraani võitleja, keda keegi ei tea

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wushu võitleja Elahe.
Wushu võitleja Elahe. Foto: Ekraanitõmmis videost

Elahe on wushu-võitleja, kes hoolimata vaesusest on suutnud väga palju saavutada ja võitnud palju medaleid. Valitsuse piirangute tõttu ei ole tal aga tõenäoliselt võimalik täita oma olümpiaunistust. 

Refinery19 avaldas videoseeria «Tehran Unveiled» Iraani naistest, keda tasub teistele oma oskuste poolest eeskujuks tuua, kuid keda piiravad Iraani karmid seadused ja kultuurinormid. Oma unistuste nimel riskivad nad eluga, et muuta islami ühiskonna arvamust sellest, kus on «naise koht». 

Elahe on kogenud võitleja, kes teeb intensiivselt trenni. Enda sõnul on ta Iraani parim wushu-võitleja. Võitluskunsti valis Elahe seetõttu, et soovis tegeleda spordiga, millega saaks perele raha teenida. Kuigi Elahe õde lõpetas õppe varem, pääses just tema rahvuskoondisse ja peagi valiti ta Aasia mängudele. Nii sai julgest naisest esimene, kes tõi Iraani wushu-medali. Võidetud raha eest üüris ta korteri, kuhu kolis kogu pere. Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles