Üllatav põhjus, miks õudusunenäod võivad olla kasulikud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õudusunenäod võivad tunduda vahel hirmutavalt tõelised. Olgu kas tegemist hirmsa kolli, õnnetuse või halva uudisega − igal viisil võib selline unenägu olla äärmiselt ebameeldiv ja rahulikku ööund rikkuda.

Kui jääd magama, siis oled oma meelte võimuses. Mõned lausa kardavad uinuda, sest kardavad näha õudusunenägu. Kuid tegelikkuses on nendel ka oma funktsioon ja eesmärk pole sinu öörahu rikkuda, kirjutab Woman's Day.

Uneteadlased usuvad, et õudusunenägudel on psühholoogiline eesmärk: need vabastavad stressi ja hirmu, mis on kuhjunud ja painavad meid ärkveloleku ajal. Asjad, mis häirivad meid päevasel ajal tulevad esile ka magades. Alateadvus võtab need negatiivsed tunded ja muudab need õudusunenägudeks.

Meie alateadvus oskab ebamääraste hirmudega paremini toime tulla. Tihti võivad õudusunenägudega olla seotud teatud mälestused ja seigad minevikust. Kuid see aitab meil oma alateadlike hirmudega tegeleda ja nendest lahti saada. Seega õudusunenägusid ei tasu karta − see on vahend, kuidas vähendada stressi ja sisemisi probleeme lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles