Tõsielusarjast tuntud staar: naised ei tohiks teiste välimust nii palju kritiseerida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millie Mackintosh.
Millie Mackintosh. Foto: Matt Crossick/Empics Entertainment

Millie Mackintosh on Suurbritannia tõsielusarjast «Made in Chelsea» tuntud staar, kes andis hiljuti Briti Cosmopolitanile intervjuu enesekindluse, kriitika ja tervise teemal. Eesti televaatajatele võivad Mackintoshi nimi ja nägu võõrad olla, kuid tema sõnum on universaalne ning puudutab kõiki naisi: teiste välimust tuleks vähem kritiseerida.

Mida tähendab sinu jaoks tervislik elustiil?

Millie Mackintosh: «Ma arvan, et tasakaalu. Kahe poole ühildamist. Ma ei pea dieete, aga mulle meeldib, kui mu elustiil on tasakaalus ja mõistan, et kui olen mõne toiduga liialdanud, siis teen rohkem trenni või toitun vahepeal tervislikumalt. Ma arvan, et endale ei tohiks midagi keelata, oluline on tasakaal ja mõõdukus.»

Mis sa arvad, miks inimesed kritiseerivad teiste välimust sotsiaalmeedias?

MM: «Mulle tundub, et välimuse kritiseerimisest on saanud mingi eraldi nähtus ja sageli teevad seda need, kes pole oma välimusega kuigi rahul. See on justkui kujunenud trendiks, millest võiks kiirelt lahti saada. Kritiseerimine pole kellelegi kasulik ja ma arvan, et naised ei tohiks teiste välimust nii palju kritiseerida, mina isiklikult pooldan positiivset mõttelaadi. Minu Instagrami fotode sõnumiks pole see, et teised peaksid samu asju tegema; ma üritan pigem märku anda, et mina teen neid asju. Vahel inspireerib see teisi sama proovima, et olla terved ja enda üle uhked. See on väga tore.»

Kuidas sa ise kriitikasse suhtud?

MM: «Tavaliselt ma naeran selle peale. Kui ma näen, et inimesed vahel lähevad mu fotode või postituste all omavahel vaidlema, siis ma imestan, et neil on nii palju vaba aega, et sel moel käituda. Mul endal pole sellist aega, aga kui ma neid kommentaare näen, siis tavaliselt naeran.»

Mida sa soovitaksid neile, kes pole endaga rahul?

MM: «Ma ütleks, et iseennast peab armastama, nii seest kui väljast. Oluline pole ainult see, milline sa välja näed; ka sisemus on tähtis. See võib olla raske, kuna sõltub üsna palju sellest, mis iga inimese elus parajasti toimub, aga me kõik peaksime endi vastu veidike leebemad olema. Ka keha muutmine saab tegelikult alguse peast. Esimene samm on see, kui võtad vastu otsuse, et hakkad midagi muutma. Ma arvan, et inimene peab olema valmis oma elu muutma, kui ta soovib iseennast muuta.»

Foto: Doug Peters/Doug Peters/EMPICS Entertainment

Kas iseendaga sõbraks saamine on miski, millega oled isegi rinda pistnud?

MM: «Loomulikult, mu elustiil oli enne väga ebatervislik ja ma polnud ise valmis seda tunnistama. Kui ma hakkasin trenni tegema, taipasin, et ma söön asju, mis on mu kehale kahjulikud. Seega ma hakkasin mõtlema rohkem sellele, mida ma sisse söön ja tahtsin pigem tervislikult elada.»

Mis sulle enda keha juures kõige rohkem meeldib?

MM: «Tervislik eluviis tekitab hea enesetunde. Ma ei saa öelda, et mulle meeldib üks konkreetne kehaosa, ma olen lihtsalt tänulik, et olen iga päev terve!»

Kuidas leiad aega ja motivatsiooni, et ka reisimise ajal tervislikult toituda?

MM: «Ma usun, et seda on võimalik kogu aeg teha. Ma varun tavaliselt toitu ette, kui lähen reisile. Näiteks lennukisõidu ajaks ostan tavaliselt salatit, et ei peaks ebatervislikku lennukitoitu sööma.»

Kui sa ei saa trenni minna, kas teed kodus mingeid harjutusi?

MM: «Ma teen vahel trenni internetis olevate videote järgi. Kindlasti on võimalik teha umbes 20 minutiline treening, mis tekitab hea enesetunde või minna näiteks jalutama. Tunniajane jalutuskäik on väga hea treening. Mine ja avasta linna!»

Mis muudab sind enesekindlaks?

MM: «Vahel suudab mõni riietus mind enesekindlamaks muuta. Kui sulle meeldib see, mis sul seljas on, siis see teeb kindlasti enesekindlamaks. Treening teeb samuti enesekindlamaks, see annab positiivset energiat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles