Liis Haab: inimesed peaksid oskama andestada

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue hooaja hakul: Liis Haab, paljudele tuttav kui Kertu sarjast «Pilvede all», tunnistab, et mida rohkem ta inimesena areneb, seda põhjalikumalt suudab ka rolle teha.
Uue hooaja hakul: Liis Haab, paljudele tuttav kui Kertu sarjast «Pilvede all», tunnistab, et mida rohkem ta inimesena areneb, seda põhjalikumalt suudab ka rolle teha. Foto: Tairo Lutter

Menusarja «Pilvede all» ühte peaosalist Kertut mängivale Liis Haabile tundub, et paljudele naistele meeldib, kui neil on elus raske. Talle tundub koguni, et osa inimesi tohutult naudib oma kannatusi – sest siis on elus äkki rohkem värvi?

Ja Edgar Savisaarel oligi nädal tagasi õigus, kui ta hoiatas võimalike peaministrite teledebatis stuudiokaaslasi – kõik viimse kui üheni mehed –, et ärgu nood kujutagu endale ette, et esinevad mingis väga vaadatavas ja tähtsas saates.

Nii ongi, et rohkem kui poliitikute plaanitavad maksu- ja muud reformid läheb eesti rahvale korda kolme naise saatus seriaalis «Pilvede all». Meeste televäitlusele elas keskmiselt kaasa 192 000 inimest, Mari, Kertu ja Pireti käekäigule aga tervelt 204 000 vaatajat.

Aga neid fakte võib esitada ka teisiti. Näiteks nii: 27-aastase õblukese Liis Haabi mängitud Kertu seljatas kahe poolõe toel Eesti poliitikute raskekahurväe eesotsas Taavi Rõivase ja Edgar Savisaarega.

Liis Haab on juba viiendat aastat jooksva menusarja «Pilvede all» kolmest kesksest tegelasest hoidnud teiste, Elisabet Reinsalu ja Inga Lunge varju. Arusaadav, ta ju kolmikust noorim. Ent nüüd räägib ta järgnevas intervjuus otsekoheselt, mida arvab meestest-tõbrastest, noorte naiste rasketest valikutest ning, jah, ka sellest, kuidas tillukese tütre emana langetada nii töistes argiheitlustes kui ka poliitiliselt keerulistes oludes õigeid ja mõistlikke otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles