Teaduslikult tõestatud põhjused, miks naised võiksid alasti magada (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leidub neid, kes eelistavad magamiseks ajaks oma keha katta öösärgi või pidžaamaga, ent on ka selliseid inimesi, kes magavad täiesti alasti. Tegelikult tasuks alasti magamist proovida, kuna see mõjub nahale ja kehale hästi.

Elite Daily tõi välja viis teaduslikult tõestatud põhjust, miks võiksid just naised magada alasti.

  • Unekvaliteet on parem

Ameerika unemeditsiini akadeemia on kindlaks teinud, et sügava une ajal kehatemperatuur langeb. Pidžaama või öösärk võib seda loomulikku temperatuurilangust häirida ja selle tulemusel saab häiritud ka unetsükkel. Kui su keha ei suuda une ajal maha jahtuda, siis tõenäoliselt ei maga sa kuigi hästi.

  • Intiimpiirkond saab hingata

Ekspertide hinnangul mõjub alasti magamine hästi ka naiste intiimpiirkonnale. Kuna tupes olevat «kliimat» võib võrrelda vihmametsaga, võivad seal hakata vohama seenhaigused ja bakterid. Magades ilma aluspesuta ja pidžaamata saab tupp hingata ning püsib kuiva ja tervena.

  • See tekitab seksikama tunde

Alasti magamine on väga seksikas. Kallimaga koos alasti magades on ääretult mõnus hommikul ärgates veidike linade vahel mürada. Ainuüksi alasti ärkamine tekitab seksika tunde. Pealegi näitab alasti magamine, et sa oled enesekindel ja julge. Ja miski ei tee naist ilusamaks kui enesekindlus.

  • Vööümbermõõt võib kahaneda

Uuringud on näidanud, et alasti magades võib väheneda vööümbermõõt ja kolesterooli tase. Kuna keha jahtub öösel maha, suureneb kasvuhormoonide tootmine ja väheneb kortisooli tase – see soodustab tervisliku unemustri kujunemist. Ideaalne ööuni koosneb kahest tsüklist: esimese tsükli ajal harjub keha madalama kortisooli tasemega ja teise tsükli ajal üritab keha seda taset tõsta ning valmistada sind ette järgnevaks päevaks. Kui miski häirib su und, toodab keha tavapärasest rohkem kortisooli ja see võib mõjutada söögiisu päeva ajal.

  • Sa ei pea end hommikul pesema

Üks ebameeldivamaid asju on hommikune dušš, mis äratab keha järsult üles. Aga kui sa magad alasti, ei pea sa hommikul pesema minema, kuna keha on öösel suutnud hoida end jahedana ning sa pole liigselt higistanud. Sellest tulenevalt võivad ka su juuksed hommikul ilusamad olla, kuna peanahk pole kuumuse tõttu üleliigset rasu tootnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles