Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kaheksa toiduainet, mis parandavad meeleolu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Artikli foto
Foto: SCANPIX

Öeldakse, et inimene on see, mida ta sööb. Kui seda uskuda, siis ei kõla ilmselt eriti üllatavalt väide, et see, mida me sööme, mõjutab suuresti meie meeleolu.

Marie Claire pani kirja kaheksa toiduainet, mida tasuks tarbida siis, kui meeleolu pole just kiita.

Kui enesetunne on halb

  • Kartulipuder – kartulites on ühendeid, mis tõstavad ajus serotoniini taset ja serotoniin muudab teatavasti meid õnnelikumaks.
  • Mandlid – mandlites on magneesiumi, mida on juba aastasadu kasutatud depressiooni leevendamiseks. Meeleolu parandavad ka kreeka pähklid, milles on ohtralt oomega-3-rasvhappeid.

Kui oled närvis

  • Arbuus – arbuusis on kaaliumi, mis aitab vererõhku kontrolli all hoida. Lisaks aitab arbuus hästi organismi puhastada.
  • Apelsin – C-vitamiin aitab stressi leevendada. Lisaks apelsinile võib süüa ka mustikaid, maasikaid ja muid marju.
  • Spargel – spargel sisaldab B-vitamiini, mis mõjub rahustavalt.

Kui oled väsinud

  • Avokaado – lisaks sellele, et avokaado on kreemine ja imemaitsev, sisaldab see aineid, mis peletavad eemale väsimust.
  • Kiivi – kiivi aitab ajul serotoniini toota ja see aitab omakorda paremini ning pikemalt magada.
  • Juust – kaltsium mõjub ajule hästi ja aitab kehal toota melatoniini ehk unehormooni.
Tagasi üles