Oluline asi, mida tuleks teha enne treeningut

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui silmad on paistes, siis võib neid turgutada külma veega.
Kui silmad on paistes, siis võib neid turgutada külma veega. Foto: SCANPIX

Igaüks teab, et pärast trenni tuleb kindlasti nägu pesta, kuna higi võib poore ummistada ja seetõttu tekivad vistrikud. Vähemalt nii oleme siiani arvanud. Tegelikult tuleb välja, et higi pole sugugi kurjajuur, vaid asi on hoopis hügieenis ja selles, et paljud meist ei pese nägu enne trenni.

Kui jätad selle olulise asja tegemata, siis võid olla kindel, et su poorid on pärast trenni ummistunud. «Kui nägu jääb enne trenni pesemata, siis koguneb higi rasu, mustuse ja meigi alla, mis su nahka katab ning see ummistab poore,» selgitas nahaarst dr Dennis Gross portaalile Daily Makeover.

Dr Gross lisas, et trenni ajal võib inimene oma nägu käte või rätikuga pühkida, et higi vähem oleks, kuid selle tulemusel lükkuvad rasu ja mustus vaid sügavamale naha sisse ja poorid muutuvad suuremaks ning suureneb ka vistrike tekke võimalus. 

Seega süüdi pole sugugi higi. Higi on üks väheseid asju, mis aitab kehast mürkaineid välja viia. See on väga positiivne, aga kui mürkained jäävad liiga pikaks ajaks naha pinnale, siis tekivad tõsisemad nahaprobleemid. Kui eemaldada oma nahalt mürkained enne trenni tegemist, koosneks higi vaid soolast ja veest, mis mõjuks nahale puhastavalt, mitte ärritavalt.

Dr Gross tõi välja veel selle, et pärast trenni võiks kasutada võimalikult vähe erinevaid tooteid: «Hoidu paksema konsistentsiga toodetest – näiteks kehakreemist –, sest pärast trenni on ainevahetus aktiivsem ja rasunäärmed tahavad rohkem rasu eritada. Kui kanda nahale kohe paksu kreemi, ummistame oma poorid.» Oota, kuni nahk on jahtunud umbes toatemperatuurini ja alles siis võid kasutada kreeme või meiki. 

«Kuum nahk võib muutuda punetavaks,» sõnas dr Gross. «Kõik meigi- ja ilutooted on loodud nii, et neid tuleks kasutada normaalsetes füsioloogilistes tingimustes, näiteks tavatemperatuuril, ilma rohkelt higistamata ja nahal, mis ei puneta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles