Harjumused, mis mürgitavad ka kõige tugevama suhte

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi me kõik soovime, et armusuhted oleksid õnnelikud ja harmoonilised, suudavad mõned inimesed liigse muretsemise ja negatiivsete harjumustega oma suhteid mürgitada.

Need harjumused võivad olla nii salakavalad, et kui sa ühel hetkel neile jälile saad, on juba suurem kahju tehtud. Teatud asjad võivad lihtsalt aja jooksul hakata kuhjuma ja enne, kui jõuad märgata, on teie suhe jõudnud finišijoonele, kirjutab Psychology Today.

Järgnevalt on välja toodud viis halba harjumust, mis võivad suhteid mürgitada.

1. Virisemine

Isegi kui su virisemine pole suunatud konkreetselt partneri pihta, võib see siiski suhet kahjustada, kuna alalõpmata negatiivsete kommentaaride kuulmine mõjub kurnavalt. Virisemise vastumürk on vaikimine või positiivsete asjade ütlemine. Kui soovid midagi kritiseerida, peata end ja ürita öelda parem midagi head või ole lihtsalt vait.

2. Kritiseerimine

Teine levinud ja väga ohtlik harjumus on kritiseerimine. Sage kritiseerimine on isegi hullem kui sage virisemine. Selle asemel, et pidevat kõike ja kõiki kritiseerida, õpi tegema komplimente, mis neutraliseeriks kriitika mürgist mõju. 

3. Vastuolud

On üllatav, kui sageli on partnerid omavahel vastuolus, kuigi mõlemad võivad tajuda, et nende erimeelsused on tühised ega anna vaidlusele midagi juurde. Kas tõesti on oluline vaielda selle üle, kas lahkusite peolt kell 22:30 või 23:00? Kui sa ei taha parandada just mõnda olulist viga, siis ära astu partneriga avalikus kohas vastuollu. Kui sa tahad talle teada anda, et sa pole tema seisukohaga nõus, tee seda privaatselt. 

4. Kontrollimine

Lisaks vägivallatsemisele, valetamisele ja petmisele on kontrollimine üks kõige ohtlikumaid asju armusuhtes. Isegi, kui su kavatsused on head, näitab kontrolliv suhtumine, et sa ei võta partnerit kui võrdset. Õnneks on lihtne seda muuta: tuleb õppida teisi ja teiste soove rohkem aktsepteerima.

5. «Jah» asemel «ei»

Kui partner palub sinult teenet, siis mõistlik oleks sellele jaatavalt vastata. Kui ta palub sinult midagi, mis käib su põhimõtete vastu, siis võite alati ju asja arutada. Ära ütle talle esimese asjana «ei», õpi rohkem «jah» ütlema, sel viisil muutub teie suhe tervemaks ja armastusväärsemaks.

Kokkuvõtteks:

  1. mürk: virisemine; vastumürk: positiivsed kommentaarid;
  2. mürk: kritiseerimine; vastumürk: heakskiidu väljendamine;
  3. mürk: vastuolud; vastumürk: toeta avalikult, vaidle privaatselt;
  4. mürk: kontrollimine; vastumürk: aktsepteerimine;
  5. mürk: «ei» ütlemine; vastumürk: «jah» ütlemine nii palju kui vähegi võimalik.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles