Mida võiks teha enne laste saamist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt ei tule see sulle enam üllatusena, aga pärast lapse sündi pole su elu enam kunagi endine. Kõik muutub: sinu magamisharjumused, toitumine, hügieen, garderoob. Muidugi on lapsed toredad ja armsad ning esitavad sulle väljakutseid, aga fakt on see, et oma praegust elu ei saa sa enam kunagi tagasi.

Huff Post uuris lapsevanematelt, millest nemad kõige rohkem puudust tunnevad ja pani kirja viis asja, mida võiks teha enne, kui teie perre sünnivad lapsed.

  • Ole kaua üleval

Mitte südaööni, vaid ikka kauem. Kasvõi hommikuni. Pole oluline, kas pead järgmisel päeval tööle minema või kui arvad, et oled tõeliselt väsinud. Tegelikult sa ei tea, mis on tõeline väsimus enne, kui saad lapse ja tal hakkavad hambad tulema ning ta nutab terve öö. Pärast laste saamist võib sind lausa üllatada see, kui produktiivne ja töökas suudad sa olla vaid paaritunnise ööunega. Ära ole kogu aeg vastutustundlik ja ole mõnel õhtul kaua üleval, sest sa saad seda endale lubada.

  • Maga kaua

Võib-olla oled selline inimene, kelle jaoks tähendab kaua magamine seda, et saad põõnata kella kümneni ja ärkad siis üles. Võib-olla magad poole lõunani. Võta teadmiseks, et pärast laste saamist võib kaua magamine tähendada seda, et saad voodis olla kuni kell näitab 6.30 ja siis tuleb hakata juba putru keetma. Kui sul pole lapsi, maga ilma süütundeta nii pikalt, kui ise tahad. Kõik väsinud emad annavad selleks sulle loa.

  • Söö sooja toitu

Paljud emad tunnistavad, et nemad tunnevad puudust soojast toidust. Mida see tähendab? Emad teevad ju päevas ikka lastele süüa ja saavad koos lastega seda toitu nautida, milles probleem? Nimelt selles, et kõigepealt tuleb hoolitseda selle eest, et enamik lapse toidust jõuaks talle suhu, mitte laua peale või selle alla. Kui laps on lõpuks toidetud, on järgi jäänud söök juba leige. Muidugi võiks selle mikrolaineahju pista ja nautida sooja toitu, kuid selle maitse pole enam sama. Seetõttu söövad emad sageli leiget või sootuks külma toitu. Seega, kui vähegi võimalik, söö sooja toitu.

  • Hoia kodu korras

Sulle võib tunduda, et su kodu on hetkel suhteliselt korras. Aga sinu arusaam puhtusest muutub oluliselt pärast seda, kui su kodus jooksevad ringi väikesed lapsed. Väikeste lastega taipad peagi, et koristada polegi eriti mõtet, sest nad suudavad väga kiirelt ja osavalt kodus endise (segamini) olukorra taastada. Naudi praegu oma kodu koristamist ja seda, et heledatel seintel pole pliiatsijooni, põrandat ei «kaunista» plastiliin ja köögilaua all pole tervet hunnikut talvevarusid.

  • Naudi vaikust

Tänu meediale, muusikale ja üldisele mürale on praegusel ajal väga raske leida mõnda hetke, kui kõik on täiesti vaikne. Pane teler kinni, lülita välja telefon ja arvuti, keera kinni raadio. Istu vaikuses. Naudi seda. Keegi ei kisa, keegi ei nuta, sind ümbritseb vaikus. Vaikus on miski, mille kõla ja tähenduse unustad sa pärast laste sündi mõneks ajaks ära. Pole midagi paremat, kui olla oma puhtas kodus, nautida sooja toitu kell 3 hommikul, kuulata vaikust ja minna magama ning ärgata alles järgmise päeva pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles