Meestele: mida tasuks teada isaks saamise kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed, kel on lapsed, on ilmselt nõus, et isaks saamine on nende elus olnud üks suurimaid saavutusi. Alates hetkest, mil naine teatab: «Kallis, ma olen rase!» kuni sünnituseni, mil kuuled esimest korda oma lapse häält, muutub su elu täielikult.

Tõenäoliselt jagavad teised vanemad sulle palju nõuandeid, kuidas last kasvatada, kuid teatud asju sa teiste suust ei kuule. Need pead sa ise järgi proovima ja omal nahal kogema, kirjutab Lifehack.

Järgnevalt on välja toodud 15 asja, milleks peaks iga mees valmis olema, kui saab isaks.

1. Kui arvasid, et tead, kuidas lapse eest hoolitseda, arva uuesti

Kuigi sul võib olla ettekujutus sellest, kuidas lapse eest hoolitseda, ei pruugi see olla kuigi täpne. Vastsündinuga tegelemine on kõike muud kui lihtne.

2. Magamine muutub luksuseks

Vastsündinu võib sind ja kallimat öösiti üleval hoida. Ta muudkui nutab ja nutab ning teil pole aimugi, milles võib olla probleem. Asja teeb «huvitavamaks» seegi, et pead hommikul tööle minema.

3. Ajaplaneerimine on oskus, mida pead arendama

Kui tahad aktiivselt beebi elust osa võtta, peab sinust saama osav ajaplaneerija. Sageli võib juhtuda, et sina oled omad plaanid teinud, kuid asjad lähevad sootuks teistmoodi. Seega tuleb plaan ruttu ümber teha.

4. Pärast esimest kohtumist oma lapsega, pole su maailm enam endine

Su elu pole kunagi enam endine. Kõik muutub! Aga õnneks vaid paremuse suunas.

5. Peaksite kallimaga rääkima rasedusejärgsest seksist

Ole valmis selleks, et naine pole pärast rasedust sugugi valmis seksima. Või ta on valmis, kuid ta keha ei luba veel vahekorda astuda.

6. Pead tooma mõningaid ohvreid

Pidutsemine, väljas käimine ja alkoholi tarbimine on võib-olla asjad, millest pead mõneks ajaks loobuma. Arvesta ka sellega, et naine ei pruugi pärast sünnitust lubada sul oma rindu katsuda.

7. Sa muutud veidike emotsionaalsemaks

Sulle võib tunduda, et oled karm mees, aga see muutub, kui su ellu saabub pisike beebi. Iga mees muutub pärast isaks saamist kraadi võrra emotsionaalsemaks.

8. Tunned, et oled midagi korda saatnud

Kuid see kordaminek pole võrreldav näiteks lotovõiduga. See on pigem seotud su enesehinnanguga.

9. Hakkad nägema asju uuest vaatenurgast, isa vaatenurk erineb mehe vaatenurgast

See, mis enne tundus sinu jaoks normaalne, võib nüüd omandada uue tähenduse. Kui beebi nutab, erineb see sinu kõrvus kõigi teiste beebide nutust.

10. Sa ei saa enam pikki vestlusi pidada

Võid kindel olla, et kui üritad kallimaga millestki rääkida, segab beebi teile vahele. Mõnikord võib ta vahele segada ka siis, kui teil on parajasti magamistoas tegemist.

11. Sinust saab õpetaja. Sinu tegudel on suurem kaal kui sõnadel

Lapsed teevad seda, mida sina teed, mitte seda, mida sa käsid neil teha. Nad jälgivad igat sinu sammu ja jäljendavad sind üks ühele.

12. Isaks olemine on raske

Jah, see on tõesti väga raske, kuid see kogemus on pingutust väärt.

13. Pead olema valmis lapsi lõbustama, kui neil on igav

Sinu igapäevaste oskuste arsenali peaks kuuluma mitu erinevat unejuttu ja laste lõbustamine, sest neil võib tihtilugu igav olla.

14. Sa ei saa olla enam isekas

Sa ei saa mõelda enam vaid iseendale, vaid pead mõtlema ka oma lapse emale ja teie värskele rõõmurullile.

15. Sul on abi vaja

Kui tunned, et sul on tarvis abi, ära pelga seda küsida ega keeldu, kui keegi tahab sulle abikätt ulatada. Pole võimalik kõike üksi teha ja kui kallim aitab sind, siis see on suureks plussiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles