Köögiviljade söömine on tervisele kasulik, aga oluline on ka nende valmistamisviis.
Neli nippi, kuidas teha köögiviljadest võimalikult toitaineterikas söök
Good Housekeeping annab nõu, kuidas valmistada köögiviljadest toitu võimalikult tervislikult:
1) Peale küüslaugu hakkimist lase sellel 15 minutit seista
Uuringud näitavad, et õhuga kokku puutudes tekib küüslaugul reaktsioon, mis vabastab vähivastased ühendid.
2) Lisa roheliste lehtköögiviljade valmistamiseks oliiviõli
Head rasvad õlis aitavad kehal omandada toitaineid, mis eralduvad siis, kui köögivilju kuumutatakse.
3) Lõika köögiviljad suurteks tükkideks või valmista tervikuna
Kartulit või suvikõrvitsat tasub söögitegemisel kasutada suurte viiludena või tervikuna, sest seda vähem puutub toidu pind õhu ja kuumusega kokku, mis võib hävitada vitamiine ja toitaineid.
4) Keeda kartulid tervikuna ja koortega
See aitab säilitada kartulite C-vitamiini sisaldust. Samuti hoia kaant poti peal, et need valmiksid kiiremini. Mida kauem keeta, seda rohkem kaob vees lahustuvaid toitaineid nagu C-vitamiini.