Mida teha, et suvine rahutunne kestaks edasi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Päikeselised ilmad on möödas ja suvepuhkused läbi. See aga ei tähenda, et peaksime ühiselt sügismasendusse langema.

Well and Good uuris heaoluekspertidelt, kuidas suviselt mõnusast rahutundest pikemalt kinni hoida, et sügisel stressile paremini vastu panna.

Mälupilt suvisest päikeseloojangust

«Mulle meeldib endasse talletada nii palju päikesetõuse kui ma vähegi saan,» jagas oma nippi tuntud joogi Eoin Finn. «Mulle meeldib mõelda, et ma salvestan oma hinge osa suvevabaduse tundest pikkadeks talvekuudeks, kui tuleb külma pärast rohkem toas olla. Ma teen nii: vaadates päikeseloojangut talletan ma oma ajju kujutise päikesest ja sellega koos ka tunde soojast suvetuulest, mis läbistab iga mu rakku. Ma tuletan endale meelde, et oma olemuselt olen ma lõputu. Me kõik oleme. Ükstapuha kui kiireks elu ka läheb, see vaba vaimne seisund on minu jaoks alati olemas.»

Igapäevane võrkkiige-lõõgastus

Selle idee järgi tuleks iga päev leida kümme minutit lõõgastumiseks, et pikutada puu all, vaadata looduses midagi ilusat ja lihtsalt hingata. Tore, kui sul on selleks võrkkiik, aga sama efekti saab ka lihtsalt murul või lumel lebades. «Hämmastav, mis neil hetkedel juhtub -  me saame aru, et tänapäevane ärimaailm, millega me kõik kokku puutume, viib tähelepanu meie tõeliselt olemuselt hoopis mujale,» selgitas Sarah Sarway. «Looduses olemine tekitab uuesti sellise vaimse seisundi, kus tunneme elu vastu aukartust ja imetlust. Selleks ei pea sugugi kuhugi kaugele metsa minema. Ka linnas saab astuda kontorist välja ja lihtsalt taevasse vaadata. Selle idee võib kokku võtta sõnadega: lõõgastu, hinga, jälgi ja võta vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles