Kuidas lõpetada küünte närimine?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küünte närimine on halb harjumus, mis paljudel kujuneb enamasti lapsena välja. Mõnikord võib see komme säilida ka täiskasvanuna.

Inimesed närivad küüsi enamasti igavusest või stressi pärast, kirjutab healthmeup.com. Kuid see on halb harjumus, mis võib kahjustada küüsi ja küünenahku. Küünte närimisest lahtisaamiseks võib proovida järgnevaid meetodeid:

1) Pane neemiõli oma küünte peale

Kasta vatitikk neemiõli sisse ja pane seda oma küüntele ning lase loomulikul teel kuivada. Neemiõli jätab küüntele mõruda maitse. Seega kui alateadlikult hakkad neid närima, siis mõjub maitse vastumeelselt ja sa ei taha seda enam teha.

2) Hõõru küüslauku oma küüntele

Sarnaselt neemiõlile on küüslaugul ebameeldiv lõhn, mis kaotab tahtmise küüsi närida. Kuid lisaks sellele tugevdab küüslauk küüsi ja hoiab ära põletikke, sest see on looduslik antiseptik.

3) Mõru melon ehk kolokvint

Nagu nimest võib aimata, on sellel viljal mõru maitse. Purusta mõru melon, et sellest mahla välja saada. Tee oma küüned sellega kokku, et sa neid ei näriks.

4) Lõika küüsi

Ära lase oma küüntel liiga pikaks kasvada. Lõika neid tihti, et sul ei oleks midagi närida. Vali üks päev nädalas, kus sa kindlasti lõikad oma küüsi.

5) Värvi küüsi

Naistel võib aidata küünte närimist lõpetada erksavärviline küünelakk. Kui närid punaseks või mustaks värvitud küüsi, siis väljanägemine on nii kole, et sa ei soovi seda enam teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles