Kuidas saada hommikuti lapsed kiiremini kodust väljuma?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lähenemas on sügis, mis toob jälle kaasa närvilised argipäevahommikud, kus nii lapsed kui ka täiskasvanud peavad jõudma õigeks ajaks kooli-tööle. Hommikuti vajalike toimetustega õigeaegselt tehtudsaamine võib olla tõeline katsumus.

Good Housekeeping annab nõu, kuidas muuta argipäevahommikud rahulikumaks ning lapsed ilusti õigeks ajaks kooli saada:

1) Valmistu eelneval õhtul ette

See strateegia on paljudele vanematele abiks olnud. Näiteks tuleb kasuks, kui eelneval õhtul lastele riided valmis mõelda, hommikusöögitarbed valmis panna või lõunasöögid järgmiseks päevaks kaasa pakkida.

2) Hoia vajalikke asju käepärast

Muidugi on ilus, kui asjad on silmi eest ära paigutatud, kuid alati ei pruugi asjade korralikult ärapanemine olla kõige otstarbekam tegu. Mõned asjad võiksid argipäevadel olla seal, kus neid kõige paremini kätte saab. Näiteks osad vanemad hoiavad igaks juhuks autos vajalikke tarbeesemeid laste jaoks, nagu näiteks kammi ja varupaar sokke.

3) Sea piirangud ja pea nendest kinni

Kui lapsed venitavad hommikuti ja ei kuula sõna, siis tuleb kehtestada teatud karistused või piirangud: kui hommikuti ei jõua õigeks ajaks kooli, siis kaasnevad sellega lisa majapidamistööd või telekakeeld.

4) Muuda hommikud «võistluseks»

Kui peres on mitu last, siis võib muuta hommikurutiini «võistluseks»: kes kõige kiiremini ennast valmis saab, see on võitja.

5) Paranda vigu enda juures

Kui hommikuti kulub palju aega selle peale, et sa ei leia autovõtmeid või mobiili ülesse, siis pead muutma enda harjumusi. Sujuvama päeva alguse nimel hoolitse selle eest, et su perekond sinu enda toimetuste pärast ajahätta ei jääks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles