Seitse soovitust neile, kes on sunnitud kedagi maha jätma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Mõni suhe lihtsalt ei toimi. Ja ei peagi toimima. See on loomulik, et alles mõne aja pärast on näha, kas suhtest saabki asja. Kui suhtes on halba rohkem kui head ja oled otsustanud selle lõpetada, tuleb end kokku võtta ja partner maha jätta.

Kui oled jõudnud arusaamisele, et muud lahendust enam pole, aga lükkas lahkuminekut edasi, siis pea meeles, et kehv suhe mõjub halvasti nii su vaimsele kui füüsilisele tervisele, kirjutab Psychology Today.

Lahkumineku puhul on oluline olla otsekohene. Eriti siis, kui tuleb katkestada romantiline suhe. Suhte lõpetamisel pea silmas alljärgnevaid juhtnööre.

  • Kohtu temaga neutraalses avalikus kohas.
  • Mine kohale oma liikumisvahendiga.
  • Anna teada, et suhe enam ei toimi ja te olete teineteisest kaugenenud.
  • Väldi n-ö lööki pehmendavaid kommentaare nagu «Võib-olla see kunagi hiljem…» või «Ma vajan pausi».
  • Kui su endine partner küsib korduvalt, miks sa suhte lõpetad, kasuta «katkise plaadi» tehnikat ja ütle üha uuesti, et olete teineteisest lahku kasvanud.
  • Kohtumine olgu lühike ja konkreetne. Kui vestlus läheb rappa, siis vabanda ja lahku.
  • Arvesta, et ta võib endast välja minna. See aga ei tähenda, et tal oleks õigus sind kuidagi ähvardada või sulle muul moel liiga teha.

Kui pead lõpetama suhte, mis pole romantilist laadi (näiteks mõjub sulle halvasti mõne sõbra või sugulasega lävimine), on kergem, kui piirad võimalikult palju teievahelist suhtlemist. Siis ei ole sa sunnitud teda oma elust täielikult välja lõikama.

Lahku minna on väga raske, aga kui olla võimalikult konkreetne ja otsekohene, teed selle lihtsamaks nii endale kui partnerile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles