Paljudele inimestele meeldib hommiksöögiks või vahepalaks süüa võileiba. Võileivad võivad olla väga tervislikud, kui nende peale pannakse õigeid lisandeid.
Kõige tervislikumad lisandid võileiva peale
Fox News kirjutab parimatest toiduainetest, mida tasub panna võileiva peale:
Avokaado
Avokaadod sisaldavad südamele kasulikke rasvasid ning on vananemisvastase toimega. Lisaks on nendes palju haigustega võitlevaid antioksüdante, üle 20 erineva vitamiini ja mineraali. Regulaarsed avokaado sööjad kaaluvad vähem ja neil on saledam vöökoht.
Hummus
Kasutades võileivamäärdeks majoneesi asemel kahte supilusikatäit hummust, siis saad sa vähem kaloreid ja palju rohkem erinevaid kasulikke toitaineid: taimset valku, vitamiine, mineraale ja antioksüdante.
Basiilik
Värske basiilik on hea aroomiga, maitsev ning on tervisele kasulik, sest sellel on põletikuvastane ja antibakteriaalne toime. Lisaks sisaldab see immuunsüsteemi tugevdavat A-vitamiini. See maitsetaim sobib peaaegu iga võileiva peale lisandiks.
Sibul
Sibulad on põletikuvastase toimega ning aitavad võidelda südamehaiguste vastu, kaitstes veresooni ja vähendades kolesterooli taset. Nendes leiduvad looduslikud ühendid tugevdavad luid ja immuunsüsteemi ning tasakaalustavad veresuhkru taset.
Äädikas
Äädikat on hea kasutada maitseainena, sest see sisaldab vähe kaloreid ning selles on palju antioksüdante. Äädikhape aitab vererõhku ja veresuhkru taset kontrolli all hoida ning põletab rasva. Seega kui soovid kaalu langetada, siis tasub oma võileivale äädikat peale tilgutada, mitte soolaga maitsestada.