Kõige tervislikumad lisandid võileiva peale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudele inimestele meeldib hommiksöögiks või vahepalaks süüa võileiba. Võileivad võivad olla väga tervislikud, kui nende peale pannakse õigeid lisandeid.

Fox News kirjutab parimatest toiduainetest, mida tasub panna võileiva peale:

Avokaado

Avokaadod sisaldavad südamele kasulikke rasvasid ning on vananemisvastase toimega. Lisaks on nendes palju haigustega võitlevaid antioksüdante, üle 20 erineva vitamiini ja mineraali. Regulaarsed avokaado sööjad kaaluvad vähem ja neil on saledam vöökoht.

Hummus

Kasutades võileivamäärdeks majoneesi asemel kahte supilusikatäit hummust, siis saad sa vähem kaloreid ja palju rohkem erinevaid kasulikke toitaineid: taimset valku, vitamiine, mineraale ja antioksüdante.

Basiilik

Värske basiilik on hea aroomiga, maitsev ning on tervisele kasulik, sest sellel on põletikuvastane ja antibakteriaalne toime. Lisaks sisaldab see immuunsüsteemi tugevdavat A-vitamiini. See maitsetaim sobib peaaegu iga võileiva peale lisandiks.

Sibul

Sibulad on põletikuvastase toimega ning aitavad võidelda südamehaiguste vastu, kaitstes veresooni ja vähendades kolesterooli taset. Nendes leiduvad looduslikud ühendid tugevdavad luid ja immuunsüsteemi ning tasakaalustavad veresuhkru taset.

Äädikas

Äädikat on hea kasutada maitseainena, sest see sisaldab vähe kaloreid ning selles on palju antioksüdante. Äädikhape aitab vererõhku ja veresuhkru taset kontrolli all hoida ning põletab rasva. Seega kui soovid kaalu langetada, siis tasub oma võileivale äädikat peale tilgutada, mitte soolaga maitsestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles