Kavalad looduslikud nipid levinud iluprobleemide parandamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enne kui minna poodi või apteeki oma probleemidele lahendust leidma, tasub proovida looduslikke koduseid vahendeid, mis võivad nahaga imesid teha.

Women's Health Magazine annab nõu, kuidas leevendada erinevaid probleeme:

Probleem: lõhenenud huuled

Lahendus: Kasuta pruuni suhkrut ja niisket lappi, et õrnalt koorida kestendavat nahka. Seejärel pane peale kookosõli, et huuli sügavalt niisutada. Öiseks huulemaskiks sega kokku pool teelusikatäit mett ja 1 teelusikatäis oliiviõli ning pane segu enne magamaminekut huulte peale.

Probleem: akne

Lahendus: Sega kokku kolm teelusikatäit aaloe geeli ja neli tilka teepuuõli ning kanna see probleemsele piirkonnale. Aaloe sisaldab aineid, mis hävitab aknet põhjustavad baktereid ning sellel on põletikuvastased omadused, mis rahustavad kahjustunud nahka ja soodustab naha uuenemist. Teepuuõli on väga hea antibakteriaalse ja mikroobidevastase toimega, aga seda tuleb alati kasutada lahjendatult.

Probleem: krässus juuksed

Lahendus: purusta pool avokaadot ja sega see kahe teelusikatäie oliiviõliga kokku ning masseeri puhastele niisketele juustele. Jäta mask peale 15-20 minutiks, seejärel loputa juuksed põhjalikult ja pane peale tavalist palsamit.

Probleem: kuiv nahk

Lahendus: Sega ühe sidruni mahl viie supilusikatäie suhkruga ja ühe supilusikatäie oliiviõliga. Seejärel masseeri see dušši all oma nahale ning loputa veidi aja pärast maga. Sidrun sisaldab looduslikku puuviljahapet, mis eemaldab surnud naharakud ning suhkur on õrn koorija, mis puhastab poore ja soodustab uute naharakkude teket. Oliiviõli sisaldab palju E-vitamiini, mis niisutab ja toidab nahka.

Probleem: kuivad küünenahad

Lahendus: lisa oma lemmik kätekreemi väikesesse kogusesse mõned tilgad kookosõli ning hõõru see oma küünenahkadele. Parimate tulemuste nimel pane peale seda kümneks minutiks kätte kummikindad, et kreem imenduks korralikult.

Probleem: sissekasvanud karvad

Lahendus: lahusta neli aspiriinitabletti poole teelusikatäies soojas vees ning sega see kokku ühe teelusikatäie meega. Kanna see pasta kahjustunud piirkonnale ja lase sellel kümme minutit seista, enne kui loputad leiga veega maha. Aspiriin sisaldab salitsüülhapet, mis on tugevatoimeline koorija. Lisaks on see põletikuvastane, mis vähendab turset. Väga tundliku naha puhul ei ole soovitatav seda protseduuri teha.

Probleem: plekid hammastel

Lahendus: sega kolm teelusikatäit söögisoodat ühe teelusikatäie veega. Pane veidi seda segu oma hambaharja peale ning harja sellega põhjalikult hambaid. Korda seda protseduuri kaks või kolm korda nädalas. Söögisooda eemaldab hästi hammastelt plekke, kuigi see ei ole soovitatav igapäevaseks kasutamiseks, kuna see võib kahjustada hambaemaili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles