Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

Oomega-3 rasvhapperikkad toiduained

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Edamame
Edamame Foto: SCANPIX

Oomega-3 rasvhapped on tervisele äärmiselt kasulikud: need aitavad vältida südamehaigusi, Alzheimeri tõbe ja depressiooni ning pikendavad eluiga. Kuid lisaks kalale sisaldavad seda head rasvhapet ka mitmed muud toiduained.

Women's Health Magazine toob välja viis oomega-3 rasvhapete rikast toiduainet, mis ei ole kala:

  • Rohuga toidetud veise liha

Rohi on hea oomega-3 rasvhapete allikas. Seega kui lehmad söövad rohupõhist sööki, siis nendest saadav liha on omakorda hea nende rasvhapete allikas.

  • Edamame oad

Edamamed on noored ja pehmed sojaoakaunad, mida müüakse aasia- ja deli-poodides. Need on suurepärased tervislikud vahepalad, sest sisaldavad palju oomega-3 rasvhappeid, kiudaineid ja valku.

  • Linaseemneõli

Tavalised linaseemned on suurepärane kiudaineteallikas, kuid oomega-3 rasvhapete saamiseks tuleks süüa linaseemneõli.

  • Toitaineterikkad munad

Kui kanu toidetakse linaseemnete või kalaõliga, siis kanad munevad oomega-3 rasvhapete rikkaid mune. Poes tasub munakarpide pealt uurida, kas need on rikastatud tervist edendavate rasvhapetega.

  • Kreeka pähklid

Pähklitest sisaldavad just Kreeka pähklid kõige rohkem oomega-3 rasvhappeid.

Tagasi üles