Tervislikud õhtused snäkid, mis toovad hea une

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tihti tuleb vahetult enne magamaminekut suur isu midagi süüa. Kui muidu ei soovitata enne uinumist süüa, siis mõned õhtused snäkid võivad olla tervislikud ja parandada ka sinu unekvaliteeti.

Fox News toob välja kuus tervislikku snäkki, mida võib õhtuti süüa:

Banaan ja mandlivõi - Väike banaan koos teelusikatäis mandlivõiga on väga maitsev ja väikese kalorsusega vahepala. Lisaks sisaldavad banaanid palju kaaliumi, mis lõdvestab lihaseid. Mandlivõis on palju magneesiumi ja kaltsiumi, mis muudavad uniseks.

Kalkunirullid täistera kreekeritega - Õhukesed kalkuniviilud sisaldavad vähe kaloreid ja lahjat valku, mis on lihaste tööks oluline. Lisaks sisaldab kalkun aminohapet trüptofaani, mis muudab uniseks. Õhtusel ajal võib süüa mõned väikesed kalkunirullid näiteks koos kiudaineterikka täistera kreekeritega.

Kreeka jogurt marjadega - Kui sa tahad midagi jahedat ja kreemist, siis jäätise asemel võta 2 dl tavalist Kreeka jogurtit ja pane sinna peale marju. Jogurt sisaldab kaltsiumi, mis toob kaasa rahuliku une. Magusates vaarikates ja maasikates on palju B6-vitamiini, mis on samuti organismile kasulikud.

Õun ja madala rasvasisaldusega juust - Väike õun sektoriteks lõigatuna on looduslikult magus ja kiudaineterikas hea õhtune snäkk. Soovi korral sobib selle kõrvale lisandiks madala rasvasisaldusega juust, mis sisaldab tervislikke valke, kaltsiumi ja unele kasulikku trüptofaani.

Soolamata mandlid või pistaatsiapähklid - Peotäis neid pähkleid sobib hästi õhtuseks snäkiks, sest sisaldavad palju valke, tervislikku rasva ja magneesiumi. Pistaatsiapähklite koorimine võtab veidi aega, aga siis saad neid nautida kauem ning kõht saab paremini täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles