Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2014/06/24/3141959t1habb4.jpg)
Lisaks krõmpsuvale heale maitsele on punased sibulad tervisele kasulikud mitmel viisil.
Peamised vitamiinid ja mineraalid punastes sibulates on B6- ja C-vitamiin ning kroom, kirjutab healthmeup.com. Need sibulad on vähese kalorsuse ja madala glükeemilise indeksiga. Järgnevalt on välja toodud mitmed põhjused, kuidas punased sibulad aitavad teatud terviseprobleemide vastu.
- Vähk: Punane sibul sisaldab antioksüdant kvertsetiini, mis võitleb tõhusalt vabade radikaalide vastu kehas. Usutakse, et punaste sibulate söömine võib vähendada maovähi riski ligi 50 protsenti.
- Immuunsussüsteem: Kvertsetiin võitleb ka bakteritega, seennakkustega ja on põletikuvastase toimega. Seega aitavad punased sibulad parandada immuunsussüsteemi ja ennetada lihtsaid terviseprobleeme nagu nohu.
- Diabeet: Kroom vähendab insuliini resistentsuse riski. Punaste sibulatega saab oma veresuhkrut kontrolli all hoida.
- Südamehaigused: Kroom vähendab südamehaiguste riski, mis tulenevad diabeedist.
- Ebatervislik kaalutõus: Kui sa üritad kaalu langetada, siis tasub süüa punaseid sibulaid. Kroomipuudus kehas muudab allavõtmise raskeks ja suurendab kehakaalu.