Mida teha mahakooruva ja kestendava nahaga?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaua päikese käes viibides võib UV-kiirgus kahjustada naha pealmist kihti ja põhjustada selle mahakoorumist. Kuigi see pole tõsine probleem, siis see võib muuta sinu naha ebaühtlaseks ja põletikuliseks.

Naha mahakoorumist saab edukalt leevendada koduste vahenditega, kirjutab Healthmeup.com. Kõige kasulikumad toiduained selleks on järgmised:
 

  • Oliiviõli – Oliiviõli sisaldab rasvhappeid, mis toidavad ja niisutavad kuiva nahka. Soojenda natukene oliiviõli või ekstraoliiviõli ja masseeri seda õrnalt kahjustunud piirkonnale. See tervendab nahka ja hoiab selles niiskust.
     
  • Kaerahelbed – Kaerahelbed on parim kodune vahend, millega ravida ärritunud ja põletikulist nahka. Mahakoorumise peatamiseks tasub teha omale kaerahelvestega sooja vanni.
     
  • Piim – Piim sisaldab valke ja laktoosi, mis võib rahustada nahka ja leevendada selle mahakoorumist. Tee lapp piimaga märjaks ja aseta see kümneks minutiks kahjustunud piirkonnale. Loputa see maha puhta veega ning korda seda tegevust mitu korda päevas.
     
  • Aaloe– Aaloegeel on looduslik vahend, mis aitab rahustada nahka ja selle koorumist peatada. Sega aaloegeeli E-vitamiini õliga ja kanna see kahjustunud piirkonnale. Kui see ära kuivab, siis puhasta koht sooja veega. Seda tasub korrata mitu korda päevas.
     
  • Mesi – Mesi on looduslik niisutaja, mis aitab taastada kahjustunud nahka. Võite hõõruda naha rahustamiseks puhast mett ärritunud piirkonnale ja selle tulemusel peaks koorumine peagi lõppema.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles