Viis üllatavat tegevust, mis sind rahustavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik teame, et meditatsioon, värskes õhus viibimine ja jooga aitavad stressi eemale peletada. Kuid tegelikkuses võib sisemise rahu leidmine olla palju lihtsam.

The Huffington Post toob välja viis soovitust, mida tasub teha, kui tunned ennast kurnatuna ja soovid leida rahu:
 

1) Mine tagasi oma juurte juurde - Lapsepõlvekodu võib pakkuda sulle sisemist rahu. Seal toob ümbritsev enamasti tagasi vanu häid mälestusi ja murevabasid aegu. See toob meile kaasa palju positiivseid emotsioone ning aitab väärtustada väikeseid asju meie elus. Headele mälestustele mõtlemine aitab võidelda igapäevase stressiga.

2) Hinga sügavalt - Kui elu pakub sulle palju raskusi, siis sügavalt hingamine on vahel ainus võimalus, kuidas kergendust saada.Kui me keskendume oma hingamisele, siis me rahustame oma närvisüsteemi ning meil õnnestub jälle tasakaalu saavutada. Kui sul on kiiresti vaja leida sisemist rahu, siis saad oma keha ja vaimu lõõgastada sügava sisse- ja väljahingamise teel. See on tõenäoliselt kõige lihtsam viis, kuidas pingeid maandada.

3) Joo kohvi - Kuigi õhtune kohv ei pruugi sinu unele hästi mõjuda, siis tugeva sooja joogi lõhn võib mõjuda rahustavalt. Seega järgmine kord kui sa end kurnatuna tunned, siis mine lähimasse kohvikusse või tee omale ise kohvi. Uuringud on näidanud, et kohvi lõhn võib leevendada stressi.

4) Mõtle sinisest värvist - Kui sa oled ärritunud või kurnatud, siis proovi silmi ees kujutada sinist värvi. Uuringute järgi sinine valgus tekitab sellises meeleolus rahutunnet ja aitab stressi leevendada.

5) Vaheta suunda - Vahel on oma muredest lahtisaamiseks vaja muuta oma perspektiivi. Kui sinu valitud suund elus lihtsalt ei toimi, siis on vaja muuta oma rada. Mõnikord keskendume me nii palju oma unistuste jahtimisele, et unustame, mida me esialgu üldse saavutada tahtsime. Mõnikord võib perspektiivi vahetades selguda, et sinu ihaldatud asjad on sul juba olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles