Kõige lihtsamad viisid oma toitumise parandamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervislik toitumine peab olema järjepidev, kuid selle saavutamine ei pea olema raske. Tegelikkuses on olemas palju lihtsaid viise, kuidas oma toitumist täisväärtuslikumaks muuta.

Women’s Health Magazine toob välja seitse kõige lihtsamat viisi, kuidas oma toitumist parandada:
 

Lisa brokolit salatisse ja võileibade peale
Toidule brokoli lisamine muudab selle palju tervislikumaks. Uuringu järgi on see ainus juurvili, mis võib eemaldada kehast mürkaineid. See tuleneb sellest, et brokoli sisaldab palju glükorafaniini, mis on vähivastase toimega toitaine. Lisaks ei ole sellel tugev maitse, seega sobib see kõigega ning sa ei pane seda peaaegu tähelegi.

Kasuta punaseid taldrikuid
Tundub küll uskumatu, aga sinu tervis võib oleneda sinu sööginõudest. Hiljutises uuringus selgus, et inimesed söövad punastelt taldrikutelt vähem kui sinistelt taldrikutelt. See võib tuleneda sellest, et punane värv seostub inimestele keelamisega ja käsuga peatuda. Punased taldrikud saadavad ajule signaali, et ei tasu süüa rohkem kui vaja.

Enne uue tervisliku toiduaine proovimist nuusuta toitu, mida armastad
Tänapäeval on turule tulnud väga palju uusi ja erinevaid tooteid, mida sa proovinudki pole. Paljud neist sisaldavad ka palju väärtuslikke toitaineid. Kui sa oled uute toitude osas skeptiline, siis nuusuta enne proovimist toitu, mida armastad. Nii on suurem tõenäosus, et sulle maitseb uus toiduaine, mida proovisid. Nii on sul võimalik oma menüüd täiendada uute tervislike söökidega.

Väljas käies eelista sushi-restorane
Jaapani naised elavad kõige kauem, sest nad toituvad tervislikult ning söövad palju kala ja juurvilju. Seega tasub aeg-ajalt külastada sõbrannadega sushi-restorane, mis muutuvad aina populaarsemaks – valik on suur ning toidud äärmiselt isuäratavad. Alati saab sushi't või muud kala ka kodus teha.

Kasuta vürtse
Uuringu järgi söövad inimesed 30 protsenti vähem, kui nad lisavad toidule tšillipipart. Vürtsikad toidud on maitsekamad ning neid süüakse aeglasemalt, seega väldid sa vürtse kasutades ülesöömist.

Söö hommikuks vähese süsivesikute, aga kõrge rasvasisaldusega toitu
Vastupidine kombinatsioon– rohkete süsivesikutega ja vähese rasvasisaldusega hommikusöök, põhjustab veresuhkru kiiret tõusu, mille tulemusel oled sa varsti uuesti näljane. Seega on oluline hommikul süüa toite, mis sisaldavad tervislikke rasvu – näiteks muna või avokaadot. Selle tulemusel on su kõht kauem täis ning sul väheneb kiusatus pidevalt näksida.

Lisa toitudele kaneeli
Kaneel aitab vähendada veresuhkru taset ning sisaldab antioksüdante, mis vähendavad kardiovaskulaarsete haiguste esinemise riski. Seda võib lisada peaaegu kõikjale, näiteks hommikukohvi sisse või jogurtile. Seega tasub kaneeli läheduses hoida ning sellega toite maitsestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles