Šokolaadi võib pidada tavaliseks maiustuseks, kuid tegelikult on shokolaad mitmel põhjusel tervisele kasulik. Teadlased on kindlaks teinud, et kui šokolaadi süüa mõistlikus koguses, siis mõjub see hästi nii füüsilisele kui vaimsele tervisele.
Viis head põhjust, miks süüa šokolaadi
Ja mida rohkem on šokolaadis kakaod, seda parem. See tähendab, et tume šokolaad on kõige kasulikum. Siin on mõned head põhjused, miks tasuks süüa šokolaadi, kirjutab healthmeup.com.
Südametervis
Šokolaadi valmistatakse kakaost, milles on palju flavonoide. Flavonoidid aitavad ja kaitsevad kahjustatud rakke. See aitab alandada vererõhku ning ennetada südameprobleeme.
Antioksüdandid
Kakaos olevad antioksüdandid võitlevad haigustega. Kakao on üks rikkalikumaid flavonoidide allikaid, tänu millele mõjub mõistlikus koguses šokolaadi söömine kehale hästi.
Menstruatsioonivalud
Kuupuhastuse ajal on väga mõistlik šokolaadi süüa. Šokolaad vallandab rahustavaid endorfiine, mis aitavad vähendada ärevust. Šokolaadis on ka palju magneesiumit ja šokolaad parandab halba tuju.
Nahk
Vastupidiselt levinud müüdile ei tekita šokolaad nahaprobleeme, vaid võib hoopis naha seisundit paremaks muuta. Flavonoidid kaitsevad nahka UV-kiirte eest ja aitavad ennetada vistrikke.
Stressi leevendus
Šokolaadi söömine pakub leevendust ka stressile.