Kuidas vältida ülesöömist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ülesöömine nurjab kõik kaalulangetusplaanid ning paneb meid langetama valesid toitumisotsuseid. Enamik meist on vähemalt korra elus kogenud, mis juhtub kehaga siis, kui oleme toiduga liiale läinud. Ülesöömist lõpetada võib aga olla keeruline.

Kui sinul on probleeme ülesöömisega, siis terviseportaal healthmeup.com toob mõned nõuanded, kuidas seda vältida.

Joo enne igat söögikorda vett

Vee joomine aitab kõhtu kiiremini täita ja ebatervislikke isusid kontrollida. Joo vett vähemalt 10 minutit enne söögikorda, et oma isu taltsutada. Sel viisil sööd vähem ja sul on vähem isu midagi toidukordade vahel põske pista.

Kasuta väiksemaid taldrikuid

Väiksema taldriku peal näeb söögiportsjon suurem välja ja sul tekib kiiremini tunne, et sa oled piisavalt söönud.

Pea toitumispäevikut

Toitumispäeviku pidamine aitab igapäevaselt söömist jälgida. Kuna toitumispäevikusse tuleb kirja panna kõik, mida sa päevad jooksul sööd ja jood, siis oled vägagi hästi teadlik sellest, mis sa omale suhu pistad.

Hoidu toiduainetest, mis võivad sind libastuma panna

Sageli saab kõik alguse tükist šokolaadist. Seejärel pistad põske juba paar tükki šokolaadi ja enne, kui jõuad märgata, on terve tahvel ära söödud. Selleks, et taolisi olukordi vältida, hoidu kõigist toiduainetest, mis võivad su toitumisplaane segada. Ülesöömist võivad soodustada šokolaad, krõpsud, küpsised jm maiustused. Kõige mõistlikum oleks neid üldse mitte osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles