Siiri Sisask: virisemine on valik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Sisask
Siiri Sisask Foto: Tairo Lutter

Aastaid heategevusega tegelenud Siiri Sisask peab Raplas perede abistamise keskust SV (Saagu Valgus). Ta on kohanud väga palju hädas inimesi, kellele on ulatanud abikäe ning usub, et õnnetunne sõltub inimesest endast.

«Virisemine on valik,» teab ta. «Samuti õnnetunne on valik. Küsimus on, mis viib valikuni. Nõrk inimene arvab alati, et tema valik sõltub teistest. Tugev aga valib ise,» selgitas ta Naistelehele.

Siiri Sisask ei pea õigeks ütlust «üks heategu päevas», sest kui kokku on päevas näiteks kümme tegu, siis mis maiguga need ülejäänud üheksa on? «Kaunikesti kurb oleks sellise põhimõtte järgi elada. Või siis hoopis mõelda hoopis nii, et üks ärkvelolek ongi üks heategu – see tähendab, et eelistada alati head tegu.»

Ta on kuulnud ka ütlust, et iga inimene teab tegelikult oma südames, kui ta on halba teinud. Seega peaks Siiri meelest ka hea tegemine käima südame järgi.

Pikemalt loe värskest Naistelehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles