Rasvased kalad nagu lõhe ja tuunikala
Kala söömine annab kehale biotiini - B-vitamiini, mis lisaks teistele ülesannetele toodab rasvhappeid ja töötleb aminohappeid. Biotiinipuudus võib tekitada näiteks kestendavat nahka, kirjutab Yahoo! Shine.
Omega-3-rasvhapped aitavad säilitada rakumembraane, kaitstes samaaegselt nahka ja andes sellele niiskust. Chia seemnetes ja kreeka pähklites on neid rasvasid rikkalikult. Mõlemad on heaks vahepalaks näiteks juhul, kui sa oled taimetoitlane ning ei taha rasvhapete saamiseks kala süüa.
Aiasaaduste poolest rikkalik menüü annab kehale piisavalt vett, mis aitab nahka ja teisi rakke piisavalt niisketena hoida. Kui lisad oma menüüle palju värvilisi puu- ja juurvilju - eriti neid, mis on rikkalikud A-vitamiini poolest nagu maguskartul, porgand ja spinat - paraneb su nahatoon ja üldine väljanägemine, sest kollase ja punase tooni kogus nahas suureneb.
Mandlites on rohkelt E-vitamiini, mis aitab nahka tervena hoida. Kuigi mandlite söömine ei asenda päikesekaitsekreemi, tasub siiski teada, et E-vitamiin kaitseb nahka ka päikesekahjustuste eest.
Need tillukesed seemned on ideaalsed E-vitamiini allikad, mis kaitsevad nahka vabade radikaalide poolt tehtud kahju eest. Liiga suur kogus vabasid radikaale võib kahjustada naharakke.
Apelsinimahl pakub kehale küllaldaselt vedelikku ja C-vitamiini, mis käitub antioksüdandina ja kaitseb nahka ning teisi rakke vabade radikaalide poolt tehtud kahju eest. C-vitamiin aitab toota ka kollageeni, mis on keha peamine strukturaalne valk.