Vaata pilte: Kate Moss kui eeskuju?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Moss
Kate Moss Foto: St Tropez

Kate Moss on kuulus ütluse poolest, et miski ei maitse nii hästi kui hea on olla kõhn. Naised üle maailma soovivad olla sama glamuursed, kaunid ja vormis kui tema.

Samas tasub Mossi näitel küsida, kas tõepoolest peaksime me modelle ja kuulsusi oma eeskujudena võtma? Moss on tunnistanud, et ta pole kunagi ühelgi moeetendusel kainena esinenud. Kadedaks teeb see, et alkoholist ja narkootikumidest läbi imbunud modell näeb oma reklaamikampaaniates välja parem kui oma karjääri algusaastatel.

Kui vaadata värskeid pilte supermodell Mossist rannamõnusid nautimas, võivad paljud naised end kergemalt tunda. Või lausa petetult. Ka Moss ise pole sugugi perfektselt trimmis. Vaata pilte SIIT.

Ajakirjanik Liz Jones kirjutab Daily Mailis, et kui vaadates neid pilte, kus Moss näitab oma tõelist palet, tunneb ta end petetuna. Tõelisel Mossil on vähe ühist selle naisega, kellest avaldati 18 lehekülje pikkune fotoseeria Vouge’is. «Ma olen kulutanud nii palju raha, et näha välja nagu supermodell, kuid isegi supermodellid ei näe päriselt supermodellide moodi välja,» kirjutab Jones.

Jones ei eita, et loomulikult on Moss siiski kaunis naine, kuid mitte ideaalne nagu piltidelt näib. Tema meelest on oluline pidada neid pilte meelest. «Kate on teeninud miljoneid selle arvelt, et me soovime olla tema moodi. Ja teiseks, arusaam, et ka Kate on ehtsast lihast naine (mida tegelikult on üllatavalt palju), julgustab võdisevate kehadega naisi end rannas näitama. Kui Kate suudab seda, suudame ka meie,» kirjutab Jones.  

Jones küsib, et kuidas on võimalik, et naisel, kes on enamuse oma elust suitsetanud, on täiuslikud huuled või kortsudeta otsaesine ning vastab ise, et ilma botoxi, kollageeni ja fototöötlusteta polegi. Samuti pole tema keha sugugi perfektselt vormis, vaid võrdlemisi lõtv.

Modellid on öelnud, et bikiinides pildistamised, kus neid kookosõliga sisse määritakse, et nad seksikad ja märjad välja näeksid, on nende nahale tõsiselt kahju teinud. Sama võib näha ka Mossi rannapiltidelt. Jonesi sõnul on Mossi kõhtu vaadates irooniline, et ta on olnud aastaid kõhnuskultuse üks suurimaid ikoone.

Jones on  väga kriitiline ka Mossi stiili suhtes. Bikiinid, mis teda visuaalselt paksemaks muudavad, ohtralt sõrmuseid ning käevõrusid ja alaseljal paiknev tätoveering on tema sõnul kõike muud kui maitsekad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles