Uuring: rohkem kui 15 aastat koos olnud paarid seksivad keskmiselt paar korda aastas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Püsisuhte alguses ollakse seksuaaleluga kõige enam rahul. Umbes pärast aasta suhtes olemist muutub seks ettearvatavaks. Katsetatakse vähem ning ka seksitakse vähem.

Lloyds’i apteegikett korraldas Inglismaal küsitluse selle kohta, milline on stabiilsetes suhetes olevate inimeste rahulolu oma voodieluga, kirjutab Femail First. Tulemused näitasid, et esimesel aastal seksivad paarid kõige sagedamini ning lausa 15 protsenti paarikestest teeb seda iga päev. Neist, kes on koos olnud juba neli või rohkem aastat, seksib 53 protsenti mõned korrad nädalas. Kuid enam kui 15 aastat koos olnud paarid seksivad kõigest paar korda aastas! Kuigi seksi peetakse suhtes väga oluliseks, näib selle osatähtsus ajaga vähenevat.

Kuigi inimesed seda oma partneritele ei tunnistaks, vastas 40 protsenti küsitlusele vastanutest, et nad on oma seksuaaleluga enam-vähem rahul.  76 protsenti leidis, et uute asjade proovimisega saaksid nad oma seksuaalelu värskendada.

Voodielu huvitavamaks tegemise nimel katsetasid 33 protsenti libesti kasutamist, 24 protsenti riietasid end seksikalt, 24 protsenti vaatasid koos pornograafilisi teoseid ning 17 protsenti pidasid värskendavaks seda, kui seksi ajal on tuli kustutatud.

Selgub, et tegelikult ei suuda kõik need üritused piisavat mõju tekitada, sest pigem on puudu need ülevoolavad emotsioonid, mis esimesel koosoleku aastal erutust tekitavad. 30 protsenti inimestest vastas, et kuigi nad armastavad oma partnerit, peavad teda ligitõmbavaks ega soovi kellegi teisega seksida, on raskem saavutada meeleolu ning erutust.

Doktor Tom Brett toob esile, et meeste puhul ei pruugi tihti tujupuudus olla tingitud stressist, väsimusest või sellest, et nad ei tunne oma partneri suhtes enam nii suurt tõmmet, vaid tihti on tegemist meditsiinilise probleemiga ja väga vähesed pöörduvad arsti poole.

50 protsenti naistest ütles, et neid ei häiriks, kui nende mees võtaks ravimeid, mis soodustaksid libiido tõusu, kuid vaid 18 protsenti meestest oleks vajadusel nõus ravimeid kasutama. Samas võib põhjus olla ka selles, et kuna naised ei pea neid ravimeid võtma, ei kaalu nad ka eriti läbi seda, kuidas hormonaalsed vahendid organismi tasakaalu mõjutaksid.

Küsitlus kinnitas ka kurikuulsat stereotüüpi sellest, et mehed ei soovi oma isiklike probleemidega arsti või apteekri poole pöörduda. 12 protsenti meestest laseks enda jaoks ravimi osta mõnel sõbral või lähedasel, 5 protsenti prooviksid ravimit internetist tellida ning ainult 21 protsenti meestest oleks valmis sellele ise apteeki järele minema.

Siiski rõhutab dr Brett, et neid ravimeid ei tohiks võtta ilma arsti hinnanguta tervislikule seisule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles