10 põhjust, miks abielluda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir/ScanPix

Selgub, et abielu pole lihtsalt viis oma kooselu registreerimiseks. Naitumine aitab suurendada vaimset heaolu ning parandab sotsiaalset ja majanduslikku staatust

Põhjused, miks abielluda, reastas Your Tango.

1.       Sa elad kauem
Mitmed uuringud on leidnud, et pika kooselu ja pikema eluea vahel on seos.

2.       Su tervis on parem
Psühholoogid ütlevad, et abielus olemine annab inimesele enesekindlust ja parandab vaimset tervist, mis omakorda mõjutab ka füüsilist seisu. Lisaks on vallalistel suurem võimalus haigestuda depressiooni või skisofreeniasse, kui abielus inimestel.

3.       Sa oled õnnelikum
Inimeste seas läbi viidud uuringute tulemused näitavad, et need inimesed, kes on abielus, on õnnelikumad kui need, kes on vallalised.

4.       Sa tunned, et sind toetatakse
Võimalus kellegagi tundeid ja mõtteid jagada, tekitab inimestesse turvatunnet.

5.       Väiksem tõenäosus sõltuvusteks
Mitmed uuringud näitavad, et abielus inimeste seas esineb sõltuvust alkoholist või narkootilistest ainetest oluliselt vähem kui vallaliste inimeste puhul. Tõenäoliselt on põhjus empaatiavõimes ja vastutustundes partneri suhtes.

6.       Sa teenid rohkem
See kõlab uskumatult, kuid mitmed uuringud on näidanud, et keskmiselt teenivad abielus olevad inimesed oluliselt rohkem kui vallalised.

7.       Sa säästad rohkem raha
Ameerikas läbi viidud uuringud näitavad, et abielus olevad keskealised inimesed on elu jooksul kõrvale pannud kaks korda rohkem raha kui vallalised.

8.       Sa seksid tihedamalt ja naudid seda rohkem
Väidetavalt on abielus olevate paaride seks regulaarsem kui neil paaridel, kes abiellunud pole.

9.       Su lapsed on parema tervise ja õppeedukusega
Uuringud näitavad, et abielus olevate vanematega laste tervis ja hinded on paremad ning samuti on nende igapäevane stressitase madalam.

10.   Abielu on staatusesümbol
Abiellumine on kujunenud ihaldatud staatust näitavaks sõnumiks, mis näitab, et oled leidnud enda kõrvale selle õige ja te olete nüüd meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles