Uus mobiilirakendus näitab, kuidas alkohol nahale mõjub

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huffington Posti vanemtoimetaja Ellie Krupnick, kes märkis, et joob 6-10 alkohoolset jooki nädalas.
Huffington Posti vanemtoimetaja Ellie Krupnick, kes märkis, et joob 6-10 alkohoolset jooki nädalas. Foto: Drinking Mirror / Huffington Post

Drinking Mirror (joomispeegel) nimeline mobiilirakendus näitab, kuidas alkoholi tarbimine kiirendab vananemisprotsessi.

Uus rakendus võimaldab kasutajal endast pildi teha või enda pildi üles laadida, sisestada nädalane alkoholi kogus ja näha, milline näeb kasutaja nägu välja kümne aasta pärast, kirjutab Huff Post.

Tulemused on suhteliselt hirmutavad: kümne aastaga tekivad alkoholi mõjul näkku kortsud, silmad on punakad või kergelt paistes ja lõua alla tekib lott.

Tõsi, rakenduse loodud fotod võivad olla liialdatud, et inimestele suuremat mõju avaldada, kuid samas tuleb tunnistada, et šotlaste idee naiste alkoholi tarbimise vähendamiseks on hästi teostatud.

Tervise ja alkoholi vaheline seos pole väga selge, sest kuigi alkoholi peetakse kahjulikuks, on mõned uurimused näidanud, et mõõdukas alkoholi tarbimine võib tervist paremaks muuta. Ometi ei saa eitada, et alkoholi joomine tekitab vedelikupuudust ning muudab näonaha väsinuks ja haiglaseks.

Sellega võitlemiseks soovitab dr Rebecca Baxt iga tarbitud alkohoolse joogi kohta juua klaasi vett, et nahk saaks piisavalt vedelikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles