Viise, kuidas stress võib mõjutada su seksuaalelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See on ilmselt paratamatus, et stressi tõttu kannatab naise seksuaalelu. Huvitav on aga see, et seks tegelikult leevendab stressi.

Stressi mõju on salakaval, kirjutab Huff Post. See mõjutab keha, tundeid ja suhteid ilmselt rohkem, kui märkad.

Stress toetab negatiivset kehakuvandit. Halb kehakuvand = halb seks

Stressiga kaasnevad hormoonid võivad mõjutada ainevahetust. Kui tunneme end loiult või võtame tahtmatult juurde, võib see halvasti mõjutada seda, mida endast arvame. Kui aga arvamus oma kehast on nigel, siis ei ole ju erilist tahtmist end kellegi nähes alasti võtta. See on õel nõiaring – kehv kehakuvand tähendab vähemat seksi ja probleemid voodis viivad ka suhteprobleemideni. Suhteprobleemid on omakorda üheks suurimaks stressiallikaks, kui nendega ei tegeleta.

Stress mõjutab libiidot

Me teame, et hormoonid mõjutavad organismi mitmel eri moel  kogu elu jooksul. Kui organism toodab stressihormooni kortisooli pika aja jooksul kõrgendatud tasemel, siis väheneb nn seksihormoonide tase. See tähendabki omakorda madalamat seksisoovi.

Stress paneb suhetes ja partneris kahtlema

Stressis inimesega ei ole meeldiv koos olla. Kes tahakski minna voodisse emotsionaalse koletisega? Stressi tõttu suhted kannatavad, seda aga eriti siis, kui ei olda valmis probleemidest rääkima.

Stress võib viia alkoholi tarbimiseni. Alkoholi liigtarbimine omakorda rikub seksi

See pole üllatav, et palju on neid, kes kasutavad alkoholi reaalsuse eest põgenemiseks. Meestel põhjustab alkoholi liigtarbimine probleeme erektsiooniga, kuid naistel muudab see seksi vähem nauditavaks. Pärast mitmeid ebaõnnestunud ja vähenauditavaid vahekordi väheneb tunduvalt soov seda üldse uuesti proovida.

Stress mõjutab viljakust ja menstruaaltsüklit

Ka naise viljakust võib stress paljugi vähendada, mõjutades hüpofüüsi, mis kontrollib kilpnääret, neerupealseid ja munasarju. Kui munasarjade talitlus on häiritud, ei ole ka menstruaaltsükkel regulaarne. Soovides rasedaks jääda peaksid esiteks eemaldama pingeallikad oma elust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles