Yahoo! tegevjuht Marissa Mayer: emadus on lihtne!

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marissa Mayer abikaasaga
Marissa Mayer abikaasaga Foto: AP / Scanpix

37-aastane Yahoo tegevjuht Marissa Mayer sünnitas septembris poja, kuid oli võimeline juba kaks nädalat hiljem tööle naasma ning avaldas nüüd, et emaroll on tema arvates lihtne.

Mayer võttis sünnitamise ajaks vaid kahenädalase puhkuse ning oli seejärel täiskohaga tööl tagasi. Tema sõnul oli üllatavalt lihtne leida tasakaalu töö ja emarolli vahel, kirjutab Daily Mail.

«Ma teadsin, et töö on keeruline ja lapsega on lõbus,» rääkis Mayer. «Aga mis mind tegelikult meeldivalt üllatas, oli see, et mu töö on lõbus ja lapsega on olnud erakordselt lihtne. Minu emadus on kulgenud kergemalt, kui mind alguses hoiatati.»

Kui Mayerilt, kes on abielus investor Zachary Bogue’iga, küsiti, kuidas ta oma eraelu ja töö vahel niivõrd hea tasakaalu on leidnud, ütles naine, et prioriteedid tuleb julmalt paika panna. Tema sõnul on ta just seda teinud ega kavatse oma töö ja emarolli tasakaalustamise teemal tulevikus palju rääkida.

Mayer vahetas Google’i töökoha juulikuus Yahoo! tegevjuhi koha vastu ning kinnitas, et pole seda sammu veel kahetsema pidanud. Mayeri töökohavahetus tekitas palju meediakõmu, sest naine oli sel hetkel kuuendat kuud rase ja lubas juba sel ajal, et võtab emaduspuhkust vaid mõne nädala.

Ja ta pidas oma sõna: Mayer tegi kodus tööd peaaegu vahetult pärast sünnitamist ja kahe nädala möödudes suutis ta juba pikki päevi kontoris veeta. Selline samm tekitas palju vastukaja feministide, emade ja töötavate emade seas. Mayer ise pole oma otsust kommenteerinud ja usutakse, et see lükkas ümber müüdi justkui naised ei suuda kõike saavutada.

Mayeri töö Yahoo! tegevjuhina on ka juba vilja kandnud: ettevõtte börsihind on alates juulist 18 protsenti tõusnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles