Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kui palju puu- ja juurvilju tuleks süüa, et õnnelik olla?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerti Kulper
Copy
Foto: SCANPIX

Tervislik toitumine tähendab ka õnnelikku toitumist ning nüüd on uus uuring välja selgitanud, kui palju puu- ja juurvilju peaks sööma iga päev, et saavutada optimaalne heaolutunne.

Warwicki ülikooli ja Dartmouthi kolledži teadlased selgitasid välja, et iga päev peaks sööma seitse 80 grammist puu- ja juurvilja portsjonit, kirjutab Huff Post.

Teadlased märkisid oma ettekandes, et füüsilise tervise nimel on soovituslik süüa viis portsjonit puu- ja juurvilju päevas, kuid õnnetunde saavutamiseks tuleks portsjonite arvu suurendada seitsmele.

Uuringu käigus vaadeldi 80 000 inglase toitumisharjumusi ja heaolutunde kujunemist ajavahemikus 2007-2010.

Uuriti osalejate psüühilist heaolu, jälgides näiteks vaimseid häireid, halba enesetunnet, õnnetunnet, närvilisust ja mida nad ise oma tervise kohta ütlesid.

Tagasi üles