Iluvead, mis rikuvad intervjuul su tööle saamise võimaluse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlusele!
Töövestlusele! Foto: SCANPIX

Tööotsingud on praegusel ajal isegi pingelised, sest konkurents on suur ja valikuid vähe. Tööotsijad näevad palju vaeva, et CV näiks võimalikult hea välja ning hakkaks silma.

Hoolimata haridusest ja töökogemusest võib aga naine enda võimalusi tööle saada teadmatult kahjustada, kui teeb oma ilurutiinis väikeseid vigasid, teatab Daily Mail. Nimelt näitab uus uuring, et naine, kes läheb töövestlusele murenenud küünelakiga, näib närviline ning jätab mulje, et ta ei ole töövestluseks end piisavalt ette valmistanud.

Uuringu järgi näitavad katkised juukseotsad tööandjale, et töölesoovija on laisk; laialivalgunud ripsmetušš viitab peoloomale ja võltspäevitus annab aimu, et kandideerija ei taha muud, kui puhkusele sõita.

Debenhamsi iludirektor Sara Stern, kes uuringu läbi viis, ütles, et just ilurežiim on võtmeküsimuseks, et saada oma unistuste töökoht. Ta rõhus sellele, et teadaolevalt otsustavad tööandjad esimese 30 sekundi jooksul, kas inimene sobib nende pakutud kohale või ei, ning et iluvead võivad seega kõik võimalused nullida.

Uuringu tarbeks küsitleti inimesi, kes on otseselt seotud töövestluste läbiviimisega. Tuli välja, et kõige hullemaks iluveaks peetakse murenenud küünelakki ja lohakat maniküüri, sest seda märgatakse esimese asjana, kui kätt surutakse.

Hukka mõistetakse ka naisi, kes ilmuvad töövestlusele liiga tugevalt meigituna. Erkpunased huuled, märgatav silmalainer ja hingemattev parfüüm viitavat uuringu järgi liigsele enesekindlusele.

Tööandjaid teeb aga murelikuks ka see, kui naine pole üldse meigitud. Näiteks toodi välja eriti kummaline põhjendus: kui naisel on ripsmed värvimata, siis võib olla tegu väga emotsionaalse naisega, kes ei raiska aega silmade värvimisele, sest ta ajaks nagunii hiljem nuttes silmavärvi laiali.

Hambaid määrinud huulevärv viitab omakorda hooletusele ning liiga paks jumestuskreemi kiht näitab, et naine ei oska märgata pisidetaile. Silmatorkavad võltslisandid jätavad aga mulje, et tegu ei ole ausa kandidaadiga.

Ka laitmatu jumestusega naine võib halva mulje jätta – nimelt võib siis intervjueerija karta, et tema enda töökoht on ohus, sest tegu on karjääriredelil kiirelt tõusva inimesega.

Sterni sõnul on meik ja parfüüm töövestlusel sama olulised kui triigitud ja korrektsed rõivad ning parimaks valikuks peaks olema naturaalse välimusega ning kerge, kuid viimistletud välimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles