Millised on Facebooki-emme tüübid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled sage Facebooki kasutaja, oled ilmselt tähele pannud uhkeid emmesid, kes oma lastest pilte postitavad ja kodusest elust kirjutavad. Mille poolest  Facebooki-emmed  erinevad?

Üks ema ja Facebooki truu kasutaja kirjutab Huffington Posti veebiväljaandes sellest, kuidas emad Facebooki kasutavad. Tema on tähele pannud kümmet erinevat tüüpi, milline neist oled sina?

Ema, kes teeb kõike

Ta tegeleb lastega, hoiab abikaasa õnnelikuna ja võib-olla on tal ka töökarjäär. Lisaks sellele tegeleb ta aktiivselt spordiga, küpsetab ja korraldab laste koolis üritusi. Veidral kombel meeldib talle Facebooki postitada seda, mida ta perele õhtuks on valmistanud. Tüüpilised postitused: pošeeritud munad karbonaadi ja isetehtud sinihallitusjuustu kastmega, magustoiduks maasikasuflee. Homme teeme lõhe tartari ja magusroaks šokolaadikreemi.

Ema, kes loobus oma karjäärist, et lapsi kasvatada

Kuigi sa ei pea enam tegelema rahastusprojektide ja aruannetega, pead tunnistama, et kodus lastega maadlemine on kümneid kordi keerulisem. Tüüpilised postitused: mu kella 10.00 klient kakas püksi... paistab, et olen täna plekieemalduskomitees.

Ema, kes jahib parimaid pakkumisi

Miks su uudistevoolus on nii palju firmade logosid? Sest su sõbraks on üks emme, kes vajutab «meeldib» absoluutselt iga suure poe ja hea pakkumise juures. Lisaks veel palub ta sul neid lehti oma seinal jagada, et tema heade pakkumiste võitmise võimalus suureneks. Tüüpilised postitused: aitäh (poe, restorani, lennufirma nimi)!

Moodne emme

Ema, kes tahab maailmale teada anda, et jah, tal on küll väike laps, aga samas on ta ka muudel aladel edukas. Tüüpilised postitused: tekst puudub, lisab ainult fotosid – näiteks sellise, kus laps on vaid mähkmete ja kõrvaklappidega istumas plaatide virna keskel.

Ema, kes armastab tsitaate

Tuntud ka sügavmõttelise ema nime all. Sel ajal, kui sina siin seda artiklit loed, postitab see ema suure tõenäosusega a) äärmiselt tabava tsitaadi võimu kohta; b) äärmiselt tabava video sellest, kui võimsad on tüdrukud; c) video nunnust koerast või kassist. Tüüpilised postitused: tsitaat tsitaadi otsas.

Töötav ema, kel on süüdlaslik südametunnistus

Mitte keegi ei kritiseeri sind... peale sinu enda. Tüüpilised postitused: issand, vaadake seda nunnut videot, mille lapsehoidja saatis! Nii armas! Ma olen seda miljon korda juba tööl vaadanud. (video on sellest, kuidas laps laua taga istub ega tee midagi).

Ema, kes on seksikas ja teab seda

Jah, sa tead seda. Teised ei pea seda teadma. Tüüpilised postitused: nautides suve viimaseid päevi! (ja pilt sellest, kuidas lapsed välibasseinis möllavad ja taustal on ei keegi muu, kui nende ema bikiinides. Kas see oli tõesti PARIM foto sellest, kuidas lapsed suve viimaseid päevi naudivad?)

Põetaja emme

Tundub, et selle ema lemmiktegevus on haigete laste põetamine. Ta võiks oma imelisi ravinippe teistega ka jagada. Tüüpilised postitused: Mardi tatt on juba normaalsemat värvi, aga Liisa ei saanud täna hommikul oma silmi avada. Vähemalt ei pea enam tegelema sellega, mida halvaks läinud kartulisalat nende kõhtudega tegi.

Ema, kes kasutab Facebooki üliharva

Oota, kas ta ikka on veel Facebooki kasutajate nimekirjas? Sa ei pane teda tähelegi, sest ta käib suhtlusportaalis nii harva. Tüüpilised postitused: uskumatu, et kaksikud said juba 12. Eelmine kord postitasin siis, kui poes veel kroonidega sai maksta.

Ema, kellel on beebi asemel kass

Ütle talle juba ära, et ta kass on väga-väga armas. Sa tead küll, et see on tema jaoks oluline. Tüüpilised postitused: Miisu arvab, et ta on väike beebi! Vaata, kui nunnult ta seda pisikest meremehekostüümi kannab!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles